BUÜ SÜRDÜRÜLEBİLİR KAMPÜS LOGOSU VE HİKÂYESİ
 BUÜ SÜRDÜRÜLEBİLİR KAMPÜS LOGOSU VE HİKÂYESİ

BUÜ SÜRDÜRÜLEBİLİR KAMPÜS LOGOSU VE HİKÂYESİ

Sürdürülebilir Kampüs Projesi, Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) vizyonundan doğan bir projedir. Sürdürülebilir Kampüs logosu, BUÜ logosundan ilham alır, onun bileşenlerini taşır. BUÜ logosu içindeki altıgen şekiller, BUÜ Sürdürülebilir Kampüs logosu içinde beşgen şekiller olarak görülmektedir. Beşgen şekiller, hem üniversitemizin bileşenlerini hem de 17 adet sürdürülebilir kalkınma amacını temsil etmektedir. BUÜ Sürdürülebilir kampüs yazısı halkası içinde yer alan bu beşgen şekiller adeta bir döngüyü tamamlamaya çalışmaktadır. Bu döngüsellik, sürdürülebilir kampüs projesinin temel amacını yansıtmaktadır.

Beşgen şekillerden birinin yeşil rengi özellikle dikkat çekmektedir. Bu renkle hem üniversitemizin eşsiz doğasına bir gönderme yapılmakta hem de çevresel kalkınmanın tüm kalkınma modellerinin temelinde olması gerektiği vurgulanmaktadır. Yeşil beşgen şeklin üzerindeki oklar üniversitemizin doğal varlıklarını hatırlatmakta ve döngüselliği çağrıştırmaktadır. Oklardan birinin ileri doğru olması, üniversitemizin sürekli iyileştirme anlayışının bir uzantısıdır.  

Döngüsellik, gezegenin sunduklarını bir döngü içinde kullanarak gezegene geri vermeyi, israf etmemeyi ifade etmektedir. Dilimizdeki “topraktan gelenin yine toprağa dönmesi” ifadesi bu döngüselliği kısaca özetlemektedir.  Döngüsellik, bir ekosistem modeli içinde kaynakların gerektiği kadar ve yerinde kullanıldığı, israf edilmediği, atığın hammadde olarak kabul edildiği, gezegene taşıyamayacağı yüklerin bindirilmediği, tüm canlıların ve yaşamın tüm bileşenlerinin birbirlerine adeta bir zincirle bağlı olduğu bir anlayışı ifade etmektedir.

Sürdürülebilir kampüs projesinin temel amacı, döngüsellik ve sürdürülebilir kalkınma anlayışı içinde kendini sürdürebilen, çevresel, sosyal ve ekonomik kalkınma amaçlarını aynı anda sağlayabilen ve bu hedefe giderken topluma liderlik edebilen bir üniversite olmak için gereken adımları atabilmektir.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-May-2021]

Haber Görüntüleme : [1.160]