BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SÜRDÜRÜLEBİLİR KAMPÜS PROJESİNİ BAŞLATIYOR!

Bursa Uludağ Üniversitesi, kampüs faaliyetlerini daha çevre-dostu bir aşamaya taşımak ve sürdürülebilir kalkınma amaçlarına hizmet edebilmek için sürdürülebilir kampüs projesini başlatıyor.

Proje kapsamında bugüne kadar kampüste yapılmış olan çevresel iyileştirme ve sürdürülebilirlik çalışmalarına yenileri eklenecek ve kampüste ortak bir sürdürülebilirlik kültürü oluşturulmaya çalışılacaktır. Projede ele alınacak konu başlıklarından bazıları aşağıdaki gibidir:

Proje çalışmalarının koordinasyonunu sağlamak üzere BUÜ Kalite Koordinatörlüğü bünyesinde bir Sürdürülebilirlik Ofisi oluşturulmuştur.  Sürdürülebilirlik çalışmalarının gerçekleştirilmesi için üniversitemizin akademik ve idari personelinin,  öğrencilerinin uzmanlıklarına, fikir ve önerilerine başvurulacaktır.

Proje kapsamında, sürdürülebilirlik sertifikasyonu için Green Metric gibi uluslararası kuruluşlara da başvurular yapılacak, üniversitemizin sürdürülebilirlik faaliyetlerinin görünürlüğü artırılacaktır.

Haber Tarihi : [19-Nis-2021]

Haber Görüntüleme : [1.943]