AKDENİZ OYUNLARININ ŞAMPİYONLARI

19. Akdeniz Oyunları, 25 Haziran - 5 Temmuz 2022 tarihlerinde Cezayir'in Vahran kentinde gerçekleşti. Ülkemizi birçok branşta temsil eden Bursa Uludağ Üniversitesi öğrenci ve mezun sporcularımız çeşitli branşlarda madalyalar kazandı. Üniversitemiz sporcuları 6 altın, 1 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplamda  9 madalya kazanarak bizlere büyük gurur ve sevinç yaşattı.

Karate branşında erkekler 60 kg'da ülkemizi temsil eden mezun öğrencimiz Eray Şamdan, finalde ev sahibi Cezayir'den Ala Salmi'yi 5-0 yenerek altın madalya kazandı ve ülkemize oyunlardaki ilk altın madalyasını getirdi. Mezun öğrencimiz milli Taekwondocu Hatice Kübra İlgün, kadınlar 57 kg finalinde Mısır'dan   Ashrakat Darwish'i 28-7 yenerek altın madalya kazandı. Badminton tek kadınlarda mezun öğrencimiz  Neslihan Yiğit, finalde İspanya'dan Beatriz Corrales Ocana'yı 2-0 yenerek üst üste 3. kez Akdeniz Oyunları şampiyonu oldu. Bocce branşında ülkemizi temsil eden Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı, Doktora öğrencisi İnce Ece Öztürk, kadınlar Volo Basamak finalinde Hırvatistan'dan Ria Vojkovic'i 35-28 yenerek altın madalya kazandı. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Lisans öğrencisi Buket Öztürk kadınlar Bocce Volo Altın Nokta finalinde İtalya'dan Valentina Basei'yi 14-7 yenerek altın madalya kazandı. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencimiz milli yüzücü Berkay Ömer Öğretir, erkekler 200 m kurbağalama finalinde 2:11.26'lık derecesiyle şampiyon oldu. Mezun öğrencimiz Ertan Özkan’ın da yer aldığı 4x100m erkek bayrak takımımız 38.98'lik derecesiyle gümüş madalya kazandı. Badminton tek kadınlarda ülkemizi temsil eden Özge Bayrak Bağcı, yarı finalde İspanya'dan Beatriz Corrales Ocana'ya 2-0 yenilerek bronz madalyanın sahibi oldu. Badminton tek erkeklerde ülkemizi temsil eden Emre Lale, yarı finalde İspanya'dan Pablo Abian Vicen'e 2-0 yenilerek bronz madalya kazandı. Ayrıca mezun öğrencilerimizden Milli Hentbolcu Yaren Berfe Göker ve Ömer Pehlivan, Milli Tenisçi Koray Kırcı ülkemizi başarıyla temsil etmiştir.

Akdeniz Oyunları’nda madalya kazanan milli sporcularımızı tebrik eder, büyük emek ve gayretle ülkemizi temsil eden Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz.

Haber Tarihi : [01-Tem-2022]

Haber Görüntüleme : [1.772]