Öğrencilerimizin Büyük Başarısı

İtalya’nın Alassio şehrinde düzenlenen Kadınlar ve Erkekler Dünya Bocce (Volo) Şampiyonası'nda BUÜ Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencisi milli sporcu Buket Öztürk altın nokta branşında dünya şampiyonu oldu. Aynı şampiyonada BUÜ Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı Doktora öğrencisi İnci Ece Öztürk ise gümüş madalya kazandı.

Altın nokta disiplininde yarışan Buket Öztürk, final müsabakasında Fransız rakibi Pauline Gouilloud'u 15-12 yenerek son dünya şampiyonu unvanını korudu. Basamak disiplininde ülkemizi temsil eden İnci Ece Öztürk ise finalde Fransız Barbara Barthet ile karşılaştı. Sporcumuz, iyi mücadele ettiği final karşılaşmasını son saniyede tek sayıyla 38-37 kaybederek gümüş madalyanın sahibi oldu.

BUÜ öğrencisi olan Öztürk kardeşler daha önce de 2018 yılında Çin’de yapılan Dünya Kadınlar Bocce Volo Şampiyonası’nda ve 2019 yılında Mersin’de yapılan Dünya Kadınlar Bocce Volo Kupası’nda dünya şampiyonluğu elde etmişti.

Haber Tarihi : [22-Kas-2021]

Haber Görüntüleme : [1.022]