Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı
 Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

İK uzmanları kariyer yolculuğunda öğrencilerin yanında...

 

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi öncülüğünde Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı. İK sektörü profesyonelleri ve öğrencilerin buluştuğu projede öğrencilerin kariyer ve staj imkânı arttırılması hedefleniyor. 

Bursa'da üniversite öğrencisi ve mezunlarına fırsat eşitliği sağlanarak, gençlerin etkin şekilde çalışma hayatına dâhil olabilmelerinin teminine yönelik amaçlanan proje kapsamında bir araya gelen Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği işbirliği protokolü imzalandı. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi öncülüğünde Türkiye'nin dört bir yanındaki gençlere imkan sağlayan proje kapsamında bir araya gelen Bursa Uludağ Üniversitesi SBMYO Müdürü Prof.Dr. Özhan Çetinkaya ve İKAYDER Başkanı Dr. Bülent Öz işbirliği protokolünü birlikte imzaladılar. 

Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğr. Gör. Yalın Korukçu ile birlikte İKAYDER Yönetim Kurulu Üyeleri Hüsniye Mutlu, Mustafa Candar'ın bulunduğu işbirliği protokolü ımza töreninde konuşan Uludağ Üniversitesi SBMYO Müdürü Prof.Dr. Özhan Çetinkaya, programın İşletme Yönetimi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ile Pazarlama programlarındaki öğrencilerin “Kariyer Planlama” derslerinde sektör profesyonelleri ile bir araya gelmeleri, sektörel tecrübelerin aktarılması, öğrencilere staj ve kariyer imkânları sağlama ve meslek mensuplarının sürekli mesleki geliştirme eğitimlerini kapsadığına dikkat çekti. Çetinkaya, "Herşey öğrencilerimiz için. Çünkü kaynağımız öğrenciler. Umarım güzel çıktılar elde ederiz" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi öncülüğünde programı yürüyüşlerine vurgu yapan İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği Başkanı Dr. Bülent Öz de yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Öğrencilerimizin kariyer hayatlarına doğru bir şekilde hazırlanabilmeleri için İKAYDER tarafından konferans, panel, seminer, çalıştay ve diğer eğitim faaliyetlerine destek vermeyi amaçlıyoruz. Bu noktada İKAYDER olarak, öğrencilerin staj, kariyer veya iş yeri eğitim ihtiyacı olanların başvurusunu internet ortamından yapılamasını sağlamak, yönetmek ve üyelerine yönlendirmek, staj yapan öğrencilere staj süresince mesleki bilgi ve deneyimlerini aktarmak, mesleki gelişimine katkı sunmak, izlemek ve talep edildiği durumlarda sonuçları paylaşacak ve öğrencilere kariyer yolculuğunda yanlarında olacağız."

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [02-Ara-2021]

Haber Görüntüleme : [1.392]