Beslenme ve Diyetetik Bölümü Hakkında
BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

 

Toplumların devamlılığı en başta sağlığın korunması ile mümkündür. Hem bedensel hem de ruhsal sağlığın korunmasında haraketli bir yaşam tarzı, tüketilen gıdaların nitelikleri ve beslenme alışkanlıkları çok önemlidir. Sağlığın korunması, mutlu ve başarılı bir yaşam tarzının sürdürülmesi kişinin ancak güvenli ve sağlıklı gıda tüketimi, dengeli ve yeterli beslenmesi ile mümkündür. Doğru ve yeterli beslenme alışkanlığı, doğumdan başlayıp yaşlılık dönemi boyunca sürdürülmesi gereken bir kavramdır
Günümüzde hem in-vivo hem de in-vitro yürütülen bilimsel çalışmalar sonunda; doğru bir yaşam tarzı ile paralel, sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenilmediğinde vücutta birçok akut veya kronik hastalığın ortaya çıkabildiği belirlenmiştir. Sağlıksız beslenme ve gıda tüketimi sonucunda; akut gıda zehirlenmeleri gibi hastalıklar ile bireyin yaşam kalitesini uzun dönemli etkileyen obezite ve Tip-2 diyabet gibi kronik hastalıklar ortaya çıkabilmektedir. Doğru ve yeterli beslenme, belirli bir kronik hastalığa sahip birey açısından da önemli olup, tedavi sürecinin önemli bir parçasıdır.
Bu nedenle toplum ve bireylerin, sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenme konusunda doğru bilgilendirilmesi ve yaşam tarzlarını bu yönde evriltmeleri konusunda bilinçlendirilmeleri güçlü toplumların oluşması ve devamlılığı açısından kaçınılmazdır. İfade edilen böyle bir yaşam tarzı ve beslenme bilinci oluşturulmadığında hem bireylerin ruhsal hem de bedensel sağlıkları kötüleşmekte, ayrıca devletler yetersiz ve dengesiz beslenme sonucunda ortaya çıkan hastalık ve sağlık problemleri nedeniyle, her yıl önemli bir miktarda bütçeyi bu amaçla harcamak zorunda kalmaktadır.
Bu nedenle, sağlıklı ve mutlu toplulukların oluşması, yanlış ve yetersiz beslenme kaynaklı birçok hastalığın daha oluşmadan önlenebilmesi ve bu yaklaşımın sürdürülmesi, bireylere güvenli gıda tüketimi ile yeterli ve dengeli beslenme bilincinin kazandırılması ile mümkündür.
Bölümümüzün misyonu;
Bölümümüzün vizyonu;
 
                                                                                            Doç. Dr. Metin GÜLDAŞ
                                                                                              Bölüm Başkanı

 

NOT: Bölümümüz halen kurulma aşamasında olup, akademik yapılanma süreci devam etmektedir. Öğrenci alımı henüz başlamamıştır.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:35]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [31-Mar-2020 09:52]

İçerik Görüntüleme : [29.633]