2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM YÖNTEMİ
BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
 2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM YÖNTEMİ

Bursa Uludağ  Üniversitesi Senatosu’nun 08 Eylül 2020 tarihli toplantısında alınan karar gereği Sağlık Bilimleri Fakültesi 2020- 2021 akademik yılı güz döneminde karma (hibrit) eğitim modelini uygulayacaktır.  Buna göre teorik derslerin tümü çevrimiçi-online senkronize şeklinde, 4. Sınıf uygulamalı dersleri ise seyreltilmiş olarak klinik/saha uygulamaları şeklinde yürütülecektir.
Sınıflara göre eğitim-öğretim yöntemi aşağıdaki şekilde planlanmıştır:
1. sınıf dersleri (Hemşirelik ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü): Tamamen çevrimiçi-online senkronize yani canlı ders şeklinde yürütülecektir. Ders sonunda aynı gün içinde dersin kaydedilen videosu sisteme yüklenecek, öğrenci istediği yerde ve zamanda ders kaydına ulaşabilecektir.
2. ve 3. sınıf dersleri (Hemşirelik Bölümü): Teorik ve uygulamalı derslerin tümü çevrimiçi-online senkronize yani canlı ders şeklinde yürütülecektir.
4. sınıf dersleri (Hemşirelik Bölümü intörn öğrenciler): Teorik ders(çevrimiçi-online senkronize yani canlı ders), intörnlük uygulaması ise küçük gruplar halinde dönüşümlü, seyreltilmiş olarak klinik ortamda yürütülecektir. Klinik uygulamalar için öğrenci grupları daha sonra ilan edilecektir.
Tüm sınıflardaki teorik derse bağlı uygulama eğitimleri seminer, vaka tartışmaları, soru-cevap yöntemleri ile uzaktan öğretimle desteklenerek yürütülmesi planlanmıştır.
Alınan kararlar pandeminin seyrine göre tekrar durum değerlendirmesi yapılarak öğrencilere duyurulacaktır.
Uzaktan öğretim yöntemi (UKEY, GOOGLE MEET, ZOOM vb.) ile işlenen dersler için öğrencilerin Bursa Uludağ Üniversitesi uzantılı e-posta adreslerini kullanmaları gerekmektedir.

İş Sağlığı ve Güvenliği” ve “Oryantasyon eğitimleri” ileri bir tarihe ertelenmiş olup, yapılacağı tarih ve saat planlanarak daha sonra duyurulacaktır.

Yeni eğitim-öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Akademik takvimde belirtildiği gibi eğitim-öğretim 1 Ekim 2020 tarihinde başlayacaktır (ekte).

10.09.2020
                                                                                                                                                                                                                                                      DEKANLIK