FAKÜLTEMİZ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜNÜN İKİ FARKLI KATEGORİDE TEKNOFEST BAŞARISI
 FAKÜLTEMİZ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜNÜN İKİ FARKLI KATEGORİDE TEKNOFEST BAŞARISI

FAKÜLTEMİZ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ’NÜN İKİ FARKLI KATEGORİDE TEKNOFEST BAŞARISI

Fakültemiz öğretim elemanlarından Arş. Gör. Dr. Derya AKÇA DOĞAN “Diyabeti Hatırla” takımı ile Arş. Gör. Dr. Ayla İrem AYDIN, Arş. Gör. Meryem ATAK ve danışmanları Prof. Dr. Nurcan ÖZYAZICIOĞLU “Ağrı Skoru” takımı TEKNOFEST Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali’nde finalist takım olarak seçilmişlerdir.  

TEKNOFEST kapsamında İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sosyal İnovasyon kategorisindeki 30.240 proje arasından 171 proje finale seçilmiştir. Fakültemiz Hemşirelik Bölümü Dahili Hastalıklar Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Derya AKÇA DOĞAN “Diyabet Hastaları İçin Geliştirilmiş Bir Ayna Yapılanması” projesi ile bu kategoride finale kalmaya hak kazanmıştır. Projesinde diyabetli hastaların ayak kontrolünde kullanmaları için ayna geliştirmiştir.

Ağrı skoru takımımız ise; TEKNOFEST kapsamında İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık ve İlk Yardım kategorisinde yarışmıştır. Bu kategoride 9.386 takım başvuruda bulunmuş olup, 171 takım finalist yarışmacı olarak seçilmiştir. Fakültemiz Hemşirelik Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim elemanlarının oluşturduğu Ağrı Skoru takımı “Çocuklarda Ameliyat Sonrası Ağrının Değerlendirmesinde Bilgisayar Destekli Yüz İfadesi Analizinin Kullanılması” projesi ile bu kategoride finale kalmayı başarmıştır. Bu projede yüz ifadelerinin kullanımı ile ağrı skoru tahmini yapılabilmektedir. 

Takımlarımızı “2022 Teknofest İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık ve İlk Yardım” ve “Sosyal İnovasyon” " kategorilerinde finalist olarak gösterdikleri başarılardan dolayı tebrik ederiz.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-Ağu-2022]

Haber Görüntüleme : [1.427]