AVRUPA ATIK AZALTIM HAFTASI’NA SİZ DE KATILIN
 AVRUPA ATIK AZALTIM HAFTASI’NA SİZ DE KATILIN
Avrupa Atık Azaltım Haftası’nın (European Week for Waste Reduction – EWWR) bu yılki etkinlikleri 20-28 Kasım 2021 tarihlerinde “Döngüsel Topluluklar” teması ile gerçekleştirilecektir.
EWWR; atık azaltma, ürünün yeniden kullanımı ve maddesel geri dönüşüm stratejileri hakkında farkındalık  oluşturmayı 2009’dan beri temel amaç edinmiştir. Bu amacı gerçekleştirmek için EWWR katılımcıları tarafından yapılan çalışmalar vurgulanmakta, üç temel faaliyet temasına [azalt (reduce), yeniden kullan (reuse), geri dönüştür (recycle)] odak oluşturmak için teşvik sağlanmaktadır.
Avrupa Atık Azaltma Haftası, Avrupa’da atık önleme konusunda farkındalık oluşturmayı ve tek bir hafta boyunca sürdürülebilir kaynak ve atık yönetimi hakkında bilinçlendirme eylemlerinin uygulanmasını teşvik etmeyi amaçlayan bir girişimdir. 
Kimler Katılabilir?
Belediyeler, kamu kurumları, atık yönetim şirketleri, özel şirketler, sivil toplum örgütleri, okullar ve üniversitelerin yanı sıra vatandaşlar da bireysel olarak EWWR’ye katılabilirler.
MBB Türkiye’de EWWR projesine ilişkin tüm tanıtım ve duyuru çalışmalarını üstlenmesinin yanı sıra, EWWR katılımcıları tarafından önerilen uygulamaların kaydını, doğrulamasını ve koordinasyonu sağlamaktadır. Türkiye’den projeye yönelik tüm başvurular MBB koordinasyonuyla kabul edilmektedir.
Kayıt linkihttps://ewwr.eu/
İletişim:
Serena Lisai sli@acrplus.org – info@acrplus.org
Tel: +32 2 234 65 00
EWWR Teknik Sekreteryası contact@ewwr.eu
Mustafa Özkul mustafa.ozkul@mbb.gov.tr

Tel: +90 212 402 1934

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Eyl-2021]

Haber Görüntüleme : [984]