Etkinlik : 27 MART DÜNYA TİYATRO GÜNÜ ETKİNLİKLERİ AÇILIŞ TÖRENİ ve “YOLCULAR” ADLI TİYATRO OYUNUNUN PRÖMİYERİ

Etkinlik Yeri : BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ UYGULAMA SALONU


Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27-03-2019


Etkinlik Bitiş Tarihi : 27-03-2019

Etkinlik Başlangıç Saati : 14:30


Etkinlik Bitiş Saati : 11:30


Etkinlik Açıklama :

        27 Mart Dünya Tiyatro Günü, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilen coşkulu bir törenle Mudanya yerleşkesinde kutlandı. Mudanya Kaymakamı Faik Oktay SÖZER ve protokol üyelerinin katıldığı törende Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Doç. Ali Sait LİMAN, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice ŞAHİN  ve Mudanya Kaymakamı Faik Oktay SÖZER günün anlam ve önemine yönelik konuşma yaptı. Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Doç. Ali Sait LİMAN "Yüzyıllardır insanı ve insana ait her şeyi kendine özgü biçimlerde sahneye taşıyıp, bizi bize daha da yakınlaştıran, geleceğe dair umudumuzu tazeleyen tiyatro için özel bir gün 27 Mart. Okulumuz Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü de bu anlamlı ve güzel günü, tiyatro tarihinde öne çıkan yazarların oyunlarını sahneleyerek, adeta bir şenlik havası içinde kutlamaktadır" diyerek bölümün tiyatroya katkı sağlamak amacıyla uyguladığı eğitim ve etkinlik faaliyetlerine kısaca değindi. Lİman konuşmasının devamında Sahne Sanatları Bölümü'nün bulunduğu yerleşkenin eğitime yönelik yetersizliklerinden bahsederek, eğitimde kalitenin arttırılması ve bu özverili çalışmaların daha verimli olabilmesi için tiyatro sanatına yakışır bir sahneye  ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaptı.  

   Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice ŞAHİN ise "Bugünün; tiyatronun önemini ve toplumlar üzerindeki güçlü etkisini vurgulama, bu bilinci paylaşma ve tüm güçlüklere rağmen bu işi akıl ve gönül gücüyle yürüten ustalara saygı gösterme günü olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum" diyerek Dünya Tiyatro Günü'nü kutladı. Yapılan konuşmaların ardından Prof. Dr. Hülya NUTKU  tarafından yazılan "Dünya Tiyatro Günü Ulusal Bildirisi ""öğrenciler tarafından okundu.

  Açılış töreninden sonra Sam Bobrick tarafından yazılan, yönetmenliğini Dr. Öğr. Üye. Birgül Yeşiloğlu Güler’in yapmış olduğu Lisans 4 öğrencileri tarafından hazırlanan “Yolcular” adlı oyunun prömiyeri yapıldı. Gösterime yoğun ilgi ve yüksek oranda katılım gerçekleşti. Ulusal ve yerel basının da bulunduğu etkinliğe ilişkin çok sayıda haber yapıldı. 

  "Yolcular" adlı oyunun prömiyeri ile başlayan 27 Mart Dünya Tiyatro Günü etkinlikleri ilerleyen tarihlerde devam edecek, bu kapsamda iki oyun daha seyircinin beğenisine sunulacak. Bu oyunlar; yine ders projesi olarak geliştirerek sahneye aktarılan, Lisans III öğrencilerimizin sahnelediği, Bertolt Brecht’in yazdığı, Dr. Öğr. Üyesi Mine Artu Mutlugün’ün yönettiği “PUNTİLLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ” ve Lisans II öğrencilerimizin sahnelediği, Aziz Nesin, Güngör Dilmen ve Adalet Ağaoğlu’nun oyunlarından derlenen, Öğr. Gör.  Dr. Tülay Akgül’ün yönettiği “RADYODAN GELEN SESLER” isimli oyu    

2018-2019

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ 

ÖĞRETİM ELEMANLARI VE ÖĞRENCİLERİ

 

  


Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Tüm Etkinlikler

Etkinlik Tarihi : [27-Mar-2019]

Etkinlik Görüntüleme : [407]