Mesleki Eğitim Hayallerimizle Kalkınıyoruz Basın Toplantısı
 Mesleki Eğitim Hayallerimizle Kalkınıyoruz Basın Toplantısı

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2019 yılı Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programına, Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu tarafından sunulan "Mesleki Eğitim Hayallerimizle Kalkınıyoruz" başlıklı proje kabul edildi.

Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Koray AKİ ve Kaymakamlık Avrupa Birliği Proje Koordinatörü Bülent AYDIN’ın bilgi aktardığı, Mesleki Eğitim Hayallerimizle Kalkınıyoruz başlıklı projenin basın toplantısına Orhangazi Kaymakamı Dr.Yalçın YILMAZ, Okul Müdürümüz Doç. Dr. Fatih KARPAT, proje ortağımız Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol HATIRLI, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem KAPİTAN, Meclis Başkanı Murat Öztürk, Jandarma Komutanı Jand. Bnb. Ali KANBER, Yeniköy Mahalle Muhtarı Hasan AKOĞLU, iştirakçilerimiz Döktaş Dökümcülük San. ve Tic. A.Ş. CFO’su Sibel BİNİCİ, İnsan Kaynakları Müdürü Nihat ÖZDEMİR, İnsan Kaynakları Yöneticisi İlker KAYA ve Asil Çelik San. Tic. A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Evren KURTOĞLU ve okulumuz öğretim görevlileri katıldı.

16 ay sürecek olan proje faaliyetleri kapsamında Eğitim, Tanıtım, İşletmelerde uygulamalı eğitim faaliyetleri, Öğrenci bilgilendirme faaliyetleri, okul mezunları ile kariyer günleri düzenlenmesi, mezun öğrenci havuzu oluşturup son aşamada da proje değerlendirme toplantıları yapılacağı vurgulandı. Proje kapsamında Meslek Yüksekokulu’nda kurulacak Teknoloji Eğitim ve Tasarım Merkezi’nde sanal gerçeklik modellemesi için 20+1 bilgisayarlık bilgisayar laboratuvarı ve sanal gerçeklik gözlükleri, prototipleme cihazı olan Endüstriyel 3D yazıcı, kaynak simülatörü ve kaynak makineleri için kaynak laboratuvarı ve PLC eğitimleri için PLC laboratuvarı bulunacaktır. Kurulacak bu merkezde çağın gerektirdiği sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik uygulamalarının yanı sıra, sanayide ve ilçe okullarında eksikliği hissedilen yeni teknolojileri içeren mesleki eğitimler verilecektir. Teknoloji Eğitim ve Tasarım Merkezi’nde geliştirilen 3 boyutlu tasarımlar endüstriyel 3D yazıcı ile ürüne dönüştürülerek seri üretim öncesi model tasarlama uygulamalarını geliştirilecektir. Alınacak kaynak simülatörü ile birçok kaynak uygulaması yapılacaktır. Öğrenciler kaynakçılığın getirmiş olduğu iş güvenliği risklerini almadan imalat sanayinde kullanılan metal kaynak yöntemlerini öğrenecek ve uygulayabilecektir.

Tanıtım toplantısının son bölümünde söz alan Okulu Müdürümüz Doç. Dr. Fatih KARPAT proje hazırlıkları yapılırken, tüm kurumların bir araya geldiğini belirterek, biz bu ekiple birlikte BEBKA yetkililerinin karşısına çıktığımızda projeye onay verecek olan BEBKA bile bu birlikteliği takdir etti. Biz zaten o gün projeye onay alacağımıza inandık dedi. Okul Müdürümüz Doç. Dr. Fatih KARPAT bu güçlü birliktelik sayesinde de bu projenin onaylandığını belirterek, kurumlarımızın bu şekilde ortak hareket etmesi ve güçlü olması da bizlere gelecek adına daha önemli mesajlar da vermektedir dedi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [01-Kas-2019]

Haber Görüntüleme : [1.594]