Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Özgür YAYLI’ya Ankara’dan Önemli Görevlendirme

İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Özgür YAYLI, Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu tarafından oluşturulan “Deprem Teknolojileri Çalışma Grubu” üyesi olarak görevlendirilmiştir. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde 2018’de oluşturulan ve doğrudan Cumhurbaşkanı ile çalışan Politika Kurulları; Cumhurbaşkanınca alınacak kararlar ve oluşturulacak politikalarla ilgili öneriler geliştirmektedir. Geliştirilen politika ve strateji önerilerinden Cumhurbaşkanınca uygun görülenler hakkında gerekli çalışmaları yapan kurullar, küresel rekabetin getirdiği ani değişimlere karşı strateji ve politika önerileri geliştirmektedir. Görev alanlarına giren konularda kamu kurum ve kuruluşlarına görüş verecek kurullar; Bakanlıklar, kurum ve kuruluşlar, sivil toplum ve sektör temsilcileri, alanında uzman kişiler ve diğer ilgililerin görüşünü alarak uygulanan politikaları ve gelişmeleri izleyerek, yapılan çalışmalarla ilgili Cumhurbaşkanına rapor sunmaktadırlar.

Değerli hocamızın yeni görevinin ülkemiz ve üniversitemiz için hayırlı olmasını dileriz.

Haber Tarihi : [01-Eyl-2021]

Haber Görüntüleme : [2.048]