MİMARLIK FAKÜLTESİ'NDE MEZUNİYET COŞKUSU

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ)  Mimarlık Fakültesi, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Mezuniyet Töreni Mimarlık Bölüm avlusunda gerçekleştirildi.

Törene BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim KILAVUZ, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat DEMİR, Nilüfer Belediye Başkanı Mimar Turgay ERDEM, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şirin RODOPLU ŞİMŞEK, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mimar Gülten KAPICIOĞLU, Rektör Yardımcısı Prof.Dr Adem Doğangün, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Tülin VURAL ARSLAN, akademisyenler, idari personel, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşından sonra mezun öğrenciler adına bölüm birincisi Zeynep Sena BİNİCİ konuşma yaptı.

Törende konuşan BUÜ Rektörü Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz konuşmasında, “Bursa bir kadîm şehirdir. Aynı zamanda da modern bir şehirdir. Sadece mimaride değil, düşüncede, dini algıda, sosyal hayatta, bilim ve teknolojide dikkate almamız gereken iki temel dayanağımız var. Bunlardan birisi kadîmlik, diğeri modernliktir. Bu ikisini mimari değerlerle uzlaştırabiliriz. Böyle bir şehirde yaşayan bir mimar için bu sancılı ancak değerli bir konudur. Hz. Mevlana’nın bir pergel metaforu vardır. Diyor ki; kadim medeniyet insanlarının bir ayağı pergelinki gibi sabittir; bu ayak sizin için mimari değerlerinizdir. Ama ikinci ayağı ile tüm medeniyeti ve uygarlığı kuşatır. Bu yönüyle biz tarihsel kimliğimizle kendimiz kalarak, mimari değerlerimizi içselleştirerek modern hayatın gereklerini de yerine getirebilecek bir takım çözümler üretebiliriz. Bu mimari için de başka alanlar için de böyledir. Buna eskiler “tecdit” der. Mimaride bu özü, bu  ruhu yakalar ve asrın şartlarında kendimiz kalarak asrı anlar, asrı kuşatır ve asrın bize dikte ettiği problemleri aşabilirsek mimari anlamda kendimize özgü 21. Yüzyıl Bursa üslubuna ve 21. Yüzyıl Türkiye mimari üslubuna sahip olacağız. Sevgili gençler; diğer mezuniyet törenlerinde ifade ettiğim gibi huzurunuzda da gururla ifade etmek isterim ki, bu sene mezun olan sizler önceki yıllarda mezun ettiğimiz öğrencilere göre daha ayrıcalıklısınız. Çünkü artık üniversitemiz bir Araştırma Üniversitesi. Türkiye’deki 200’ü aşkın üniversite içerisinde Araştırma Üniversitesi statüsünü kazanan 20 devlet üniversitesinden biri seçildik.  Böyle bir üniversiteden mezun oluyorsunuz. Ülkenizin geleceği sizlersiniz. Sizin bu ülkeye, bu ülkenin size ihtiyacı var. Gözünüz dışarıda olmasın. Bu pırıl pırıl gençlere emek veren ailelere ve akademisyenlerimize teşekkür ediyor, mezunlarımıza bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun, Rabbim yar ve yardımcınız olsun” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Demir konuşmasında öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ise, “Bir Mimar olarak burada bulunmaktan gurur duyuyorum. Sizleri burada görünce aklıma kendi mezuniyetim geldi ve üzerinden tam 40 yıl geçti. Uzun yıllar Mimarlık görevini ifa ettikten sonra şimdi de Nilüfer Belediyesi’nde Başkanlık görevini yerine getiriyorum. Umarım bu güzel yolculuğu sizler de gerçekleştirirsiniz. Mimarlık gerçekten bir yaşam biçimidir. Bugün burada mezun olan gençlerimizi ve onlara emek veren aileleri ve akademisyenleri tebrik ediyorum.” dedi.

Fakülte Dekanı Prof.Dr. Tülin Vural Arslan ise konuşmasında, “Öğrencilerimiz burada zor bir eğitimi başarıyla bitirdi. Hepsinin çok iyi bir şekilde yetiştiğinden eminiz. Öğrenciyken sizlerden tasarımlar yapmanızı istedik. Ancak sıra kendi hayatınızı tasarlamaya geldi. En zor tasarımınız bu olacak. Birçok faktör bu tasarımda etkili olacak. Hocalarınız olarak sizden ricamız hak yemeden, dürüstlükle, azimle işlerinizi yapmanızdır. İkinci ricamız sizden sonra gelecek Bursa Uludağ Üniversitesi mezunlarına kol kanat germenizdir. Hepinize hayatınızda başarılar diliyorum. Ailelerinize sizleri bu safhaya gelene kadar gösterdiğiniz gayret için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Tören, Bölüm Başkanı Prof.Dr. Selen Durak’ın konuşması, dereceye giren öğrencilere ödüller verilmesi ve mezun öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesi, mezuniyet anı duvarına plaket çakılması ve mezuniyet andının okunmasının ardından öğrencilerin havaya kep atmasıyla sona erdi.

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [01-Tem-2022]