OLAĞAN GÜZ YARIYILI PROGRAM DANIŞMA KOMİTESİ TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK.
 OLAĞAN GÜZ YARIYILI PROGRAM DANIŞMA KOMİTESİ TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK.

 Üniversitemiz Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğünün (MEYOK) ilgili yönergeleri kapsamında yürütülen sektör temsilcileri toplantıları çerçevesinde,  yeni paydaşlarımızın da katılımıyla bir araya geldik. Eğitim ve öğretimimizi sahanın ihtiyaçlarına yönelik tekrar değerlendirebilmek amacıyla gerçekleştirilen toplantıda okulumuzun mevcut durumunu, kısa ve uzun vadeli hedeflerini sektör temsilcileri ile paylaştık. Üniversite sektör işbirliğinin gerekliliği ve devamlılığı noktasında fikir birliğine varılmasının ve sektör temsilcilerinin değerli önerilerinin alınmasının ardından olağan güz yarıyılı program danışma toplantımızı tamamladık.

Program Danışman Komitesi ile Meslek Yüksekokulu (MYO) Danışma Komitesi toplantısı 03/12/2021 tarihinde saat 14:30’da Meslek Yüksekokulumuzdan Doç. Dr. Gülşen GONCAGÜL, Öğr. Gör. Dr. Hasan Basri TEK, Öğr. Gör. Kemal YILMAZ ile sektör temsilcilerinden TJK Bursa Osmangazi Hipodrom Müdürü Devrim Evcim, Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipler Derneğinden Sıddık KAYA, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu İl Temsilcisi İlker MİRİLLİ, Yarış Atı Binicileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı (Jokey) Onur ÖZTÜRK, Memlük Atlı Spor Kulübü Atlı Okçuluk Milli Takım Sporcusu Alperen ALKAN ve mezun öğrencimiz Yoldaş KÖKNAR’ ın katılımı ile Meslek Yüksekokul toplantı salonunda gerçekleştirilmiştir.

Doç. Dr. Gülşen GONCAGÜL açılış konuşmasını yaparak, önceki komite toplantısında yapılan değerlendirilen konulardan günümüze kadar yapılan faaliyetler hakkında genel bir bilgilendirmede bulundu.

Mevcut durumda sektörel olarak atçılığın ihtiyaçları göz önüne alındığında, Meslek Yüksekokulumuzdan talep ve beklentiler hakkında paydaşların görüşlerine başvuruldu.

Hipodrom Müdürümüz Devrim EVCİM’in talebi doğrultusunda Gülşen GONCAGÜL, Meslek Yüksekokulumuzda verilen temel ve binicilik dersleri hakkında genel bir bilgilendirmede bulundu.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu İl Temsilcisi İlker MİRİLLİ, modern pentatlon konusunda son zamanlarda artan ilgiden bahsetti ve konu ile ilgili bilgi verdi. Gelişmekte olan bu alanla ilgili Meslek Yüksekokulumuzun da içinde bulunabileceği planlamalardan bahsedildi.

Öğr. Gör. Kemal Yılmaz Meslek Yüksekokulumuzdan mezunların imza antrenörlüğünden ziyade daha verimli çalışabilmeleri için kalifiye eğitim ve ders müfredatların oluşturulmasının  yanında sahanın içerisinde bulunan köklü sorunların çözümünde bütünsel bir yaklaşım oluşturulması gerekliliği vurguladı. Oluşum planlaması içerisinde yer alan çalıştırıcı seyislik gibi alanlarla ortaklaşa çalışabilmek için birtakım düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu belirtti. 

Alperen ALKAN ise, öğrencilerimize verilen binicilik eğitimlerinin daha doyurucu olması konusunda fikrini paylaştı. Meslek Yüksekokulumuzda 1.5 yıl süren pandemi koşullarında uzaktan eğitim yapılması sebebiyle binicilik eğitimimizdeki aksamalara değinildi. Özellikle günümüzde Atlı Spor Kulüplerinde kalifiye binicilik eğitiminin verilmesinde Atçılık Meslek Yüksekokullarına ciddi görevlerin düştüğü paylaşıldı.

Alperen ALKAN ve Kemal Yılmaz, ülkemizde kaybolan meslekler arasında yer alan atçılığa yönelik saraciye mesleğinin önemine değindiler. Bu alan ile ilgili Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde müfredata alınması ve kariyer günlerinde geleneksel saraciyelik ile ilgili sunumlarla öğrencilerimizde farkındalık oluşturma çabasının öneminden söz edildi.

Danışma Komitesi üyeleri arasında bilgi paylaşımı ve iletişimi kolaylaştırmaya yönelik iletişim ağının oluşturulması kararlaştırıldı.

 

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [09-Ara-2021]

Haber Görüntüleme : [864]