Atıf Yapmak ve Kaynakça Oluşturmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı!

 

Erişim Linki  Hızlı Kullanım Kılavuzu   Atıf-Kaynakça Oluşturma (Video)

BUÜ Enstitü Atıf Stillerine Göre Atıf-Kaynakça Oluşturma (Video)

Hakkında:

Mendeley, araştırmacıların verimliliğini ve araştırmacı işbirliklerini artıran bir referans yönetim aracı ve akademik işbirliği ağıdır. Mendeley aynı zamanda referans kaynaklarınızı kolay ve hızlı bir şekilde organize etmenizi, not almanızı ve tek tıkla atıf/kaynakça oluşturmanızı sağlayan etkin bir referans yönetim sistemidir. Bununla birlikte, benzer alanlardaki araştırmacıların biraraya gelmesine, işbirliği olanakları yaratılmasına ve yeni araştırma trendlerini takip etmelerine olanak sağlayan, dünyada 6,5 milyondan fazla kullanıcısı olan bir akademik işbirliği ağıdır.

TUBİTAK ULAKBİM EKUAL projesi kapsamında kurumumuz üyeleri Mendeley Kurumsal Versiyon avantajlarından yararlanabilmektedir.

Kitap, Tez, Makale vb. Hazırlarken Araştırmalarınızı Yönetin

Not:

Mendeley Kurumsal Sürüm’den ve yükseltilmiş haklardan yararlanabilmek için kurumsal e-posta adresinizi (@uludag.edu.tr ya da @ogr.uludag.edu.tr) ya da kişisel mail adresinizi (gmail, yahoo vs.) kullanarak (sadece ilk seferliğine mahsus olmak üzere) kurum IP leri üzerinden ya da http://ekutuphane.uludag.edu.tr/ platformu üzerinden kayıt oluşturulması gerekmektedir.

Sonrasında kayıt oluştururken kullandığınız mail adresine bilgilendirme maili gelecektir. Hesabınız oluşturulduktan sonra otomatik olarak kurumsal grubumuza dahil edilerek yükseltilmiş haklardan yararlanabileceksiniz. 12 ay boyunca ilgili kullanıcı adı-şifre bilgileri ile dilediğiniz yerden giriş yaparak kurumsal kullanıcı avantajlarından yararlanabileceksiniz.

Mendeley Kurumsal Sürüm aktivasyonunun devamlılığı için 12 ay dolmadan en az 1 kere kurum IP leri üzerinden ya da http://ekutuphane.uludag.edu.tr/ platformu üzerinden giriş yapılması yeterli olacaktır. Mendeley Kurumsal Sürüm aktivasyon süresi dolmadan 10 gün önce kullanıcıların kayıt yaptırdıkları e-posta adresine uyarı maili gönderilecektir.

 

09 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilen Mendeley kullanımına yönelik Türkçe online eğitimi izlemek için aşağıdaki linki tıkladıktan sonra bir seferliğine mahsus olmak üzere kayıt oluşturarak 7/24 eğitimi ücretsiz olarak izleyebilirsiniz.

Online Webinar Eğitimi (Video)

 

Faydalı Linkler

Mendeley Genel

https://www.youtube.com/user/MendeleyResearch
https://www.elsevier.com/solutions/mendeley/support/webinars
https://blog.mendeley.com/
https://service.elsevier.com/app/home/supporthub/mendeley/

MENDELEY CSL -StilYaratma

Mendeleyde Yeni Stil Oluşturma (Video)

CSL Video 
https://www.mendeley.com/guides/csl-editor
https://service.elsevier.com/app/answers/detail/a_id/19606/kw/CSL/supporthub/mendeley/
https://service.elsevier.com/app/answers/detail/a_id/14941/kw/CSL/supporthub/mendeley/
https://service.elsevier.com/app/answers/detail/a_id/22175/kw/CSL/supporthub/mendeley/

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [04-Eki-2016]

Duyuru Görüntüleme : [7.157]