BESTECİLİK VE ORKESTRA ŞEFLİĞİ ANASANAT DALI

 


 

Bestecilik ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı; lisans ve lisansüstü düzeyde bestecilik ağırlıklı programlarıyla faaliyetini sürdürmektedir. Ayrıca, bölümün diğer Anasanat dallarındaki müzik teorisine ilişkin derslerin yürütülmesini üstlenmektedir.

Bestecilik ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı ortaokul ve lise düzeyi haftalık ders çizelgeleri, “Eğitim Birimleri” içinde, lisans, yüksek lisans ve sanatta yeterlik (doktora) ders bilgileri ise üniversite sayfasındaki “Bilgi Paketi”nde yer almaktadır.

 

 

 

 

 

ÖĞRETİM ELEMANLARI

 

 
Prof. Gökçe ALTAY ARTAR
Bestecilik ve Ork. Şefliği Anasanat Dalı Başkanı
 
E-Posta: altaygokce@uludag.edu.tr
Telefon: +90 224 294 27 48
Avesis: https://avesis.uludag.edu.tr/altaygokce
Müzik eğitimine, H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano ASD’nda başladı. Liseyi bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Teori- Kompozisyon Anasanat Dalı'na tam burslu olarak kabul edildi. 2. sınıftan sonra Amsterdam Konservatuvarı Kompozisyon Bölümü ve Rotterdam Konservatuarı Teori Bölümü’nde çalışmalarına devam etti. Her iki konservatuvarda (lisans) öğrenimini tamamladıktan sonra, CODARTS Roterdam’da  elektro akustik müzik üzerine Yüksek Lisans eğitimi aldı. Yurtdışında, aralarında Asko Ensemble, Axyz Ensemble ve Karnatic Lab gibi önde gelen toplulukların projelerinde yer aldı, konser ve seminerler verdi, çalıştaylara katıldı, Rotterdam Konservatuarı’nda öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2010’da, Prof. Gürer Aykal ile devam ettirdiği sanatta yeterlik (doktora) öğrenimini tamamladı. İlk CD çalışmasını Hollanda’da 2009'da Medcezir (Ebb and Flow), ikinci CD çalışmasını 2012′de Duo Mares’in “Tınıların Zenginliği” adlı albümleriyle gerçekleştirdi. Bu arada “İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti” kapsamında gerçekleştirilen festivalde yer aldı. 2011- 2013 yılları arasında “Bilkent Yeni Müzik Günleri”nde elektronik ve elektro-akustik müzik dalı organizasyonunu üstlendi. 2012’de Doçent unvanını alan G.Altay’ın, AYUR adlı üçüncü kolektif CD’si ise 2013 yılında yayımlandı (Kalan Müzik).
G.Altay 2006-2014 yılları arasında, Bilkent Üniversitesi’nde tam zamanlı öğretim elemanı olarak çalıştı.  2014 yılından itibaren de Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.  Besteci, çoğunluğu yurt dışında olmak üzere projelerine devam etmektedir. 
Öğr.Gör. S.Dağhan DOĞU
 
E-Posta: sddogu@uludag.edu.tr
Telefon: +90 224 294 27 49
Avesis: https://avesis.uludag.edu.tr/sddogu

 

1986’da Kayseri’de doğdu. Güherdal Çakırsoy’dan piyano dersleri alarak müzik eğitimine başladı. 2001 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi (MSSF) Müzik Hazırlık Lisesi’nde burslu olarak Sergei Margulis’in kontrabas öğrencisi oldu. 2004 yılında lise eğitimini bitirerek MSSF Teori-Kompozisyon Anasanat Dalı’na burslu öğrenci olarak kabul edildi. Mahir Çetiz ile kompozisyon, orkestrasyon, müzikal analiz ve armoni çalıştı. İ.Usmanbaş ve H.Uçarsu’nın ustalık sınıflarına aktif olarak katıldı. Elena Pushkova ile koro şefliği, Bujor Hoinic ile orkestra şefliği, kompozisyon ve kontrpuan   çalıştı. 2008’de MSSF’den mezun olan S.D.Doğu, St.Petersburg Rimsky-Korsakov Konservatuvarı Orkestra Şefliği Bölümü’nde stajyer öğrenci olarak bir yıl M.G.Kukushkin ile şeflik çalıştı. 2010 yılında Bilkent Üniversitesi’nde Kompozisyon ve Orkestra Şefliği yüksek lisans programına Prof. Gürer Aykal’ın öğrencisi olarak kabul edildi. Bu arada bakır beşli için “Systole&Diastole” eseri Avusturya’da, yaylı dörtlü için “Mare Undarum” eseri İsviçre’de seslendirildi. Çeşitli üniversite ve devlet orkestralarının şefliğini yapan Doğu, 2012 yılından beri B.U.Ü.Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi olarak çalışmakta, aynı zamanda Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası şefliğini de yürütmektedir. 

Öğr.Gör. Betül B. ÖZSOY
 
E-Posta: bbozsoy@uludag.edu.tr
Telefon: +90 224 294 27 26
Avesis: https://avesis.uludag.edu.tr/bbozsoy

Ankara'da doğdu. 1995 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Teori-Kompozisyon Anasanat Dalı'ndan mezun oldu. Eğitimi sırasında  İstemihan Taviloğlu ile Kompozisyon, Armoni, Orkestrasyon, Solfej; Sami Hatipoğlu ile Temel Müzik Teorisi, Armoni, Kontrpuan; Bujor Hoicnic ile Füg, Orkestra Şefliği; Maria Nowotna ile Solfej; Ahter Destan ve Walter Strauss ile Koro Şefliği çalıştı. 1999 yılından bu yana B.U.Ü. Devlet Konservatuvarı'nda öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

 

 

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:35]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [16-Kas-2023 05:01]

İçerik Görüntüleme : [10.286]