İZNİK ÇİNİ VE SERAMİK ATÖLYELERİ ARAŞTIRMA SEMİNERİ YAPILDI
 İZNİK ÇİNİ VE SERAMİK ATÖLYELERİ ARAŞTIRMA SEMİNERİ YAPILDI

İznik Çini ve Seramik Atölyeleri Kapasite Araştırma Raporu Semineri İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar Başkanlığında, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, İznik UNESCO Alan Başkanı Prof. Dr. Murat Taş ve Bursa Uludağ Üniversitesi İznik Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Mehmet Aras tarafından 26 ŞUBAT 2020 Çarşamba günü saat 10:30 da İznik Belediyesi Piyade Komando Çavuş Fehmi Barcın Kültür Merkezi Toplantı Salonunda yapıldı. 

İznik Çini ve Seramik Sempozyumunun bir ön hazırlığı olan seminere İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, İznik UNESCO Alan Başkanı Prof. Dr. Murat Taş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Asil,  İznik Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Kadir Akçaalan, İTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Sindel Işık, İznik Çiniciler Dernek Başkanı İbrahim Bardakçı ve İznik'teki Çini ve Seramik atölyeleri katıldı. 

Bursa Uludağ Üniversitesi İznik Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Mehmet Aras  verdiği seminerde, bugün İznik’te faaliyet gösteren Çini ve Seramik Atölyelerinin kapasitelerinin belirlenmesi için yapılan bilimsel çalışmayı kamuoyu ile paylaşarak, İznik Çinisinin Dünü, Bugünü ve Yarını hakkında çalışmalar aktardı. İznik'te 1985 yılında yeniden başlayan İznik Çinisi üretimi üzerine bugün yaklaşık 90'nın üzerinde atölye bulunduğunu belirterek, Çini ve Seramik atölyelerindeki çalışma şekilleri ve kapasiteleri tek tek ele alınarak bir sunum gerçekleştirdi.

 9-10-11 Nisan 2020 tarihlerinde gerçekleşecek İznik Çini ve Seramik Sempozyumu hakkında İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta ve İznik UNESCO Alan Başkanı Murat Taş ile birlikte yapılması planlanan çalışmalar hakkında fikir ve görüşlerini belirtti. İznik Çini ve Seramik Atölye işletmelerin sahipleri ve sanaatkarları da görüşlerini belirterek, destek ve katkı sunacaklarını, ayrıca İznik Çinisi üzerine yapılması planlanan İznik Çini ve Seramikleri Araştırma ve Mükemmeliyet Merkezi Çalışmalarına her zaman destek olacaklarını ifade ettiler.  

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Şub-2020]

Haber Görüntüleme : [1.909]