Dekanımızın Mesajı

Sevgili Aday Öğrenci,

Bursa Uludağ Üniversitesi Türkiye’mizin önemli yüksek öğretim kurumlarından biridir. BUÜ İlahiyat Fakültesi ise Türkiye’deki İlahiyat Fakülteleri arasında hem tarihi geçmişi hem de 70’i aşkın ülkeden gelen öğrenci kaynağının yanı sıra ulusal ve uluslararası akademik yayın performansı ile beynelmilel nitelikte bir yüksek din öğretim kurumudur.

Sürekli ve sürdürülebilir bir kalite politikası benimseyen fakültemiz “çağımızın ruhî ve içtimâî sıkıntılarına yönelik çözümler üretebilen, bireyin manevî tekâmülünü Kur’anî ve evrensel değerler çerçevesinde geliştirmeyi hedefleyen, öncü olduğu ilmî faaliyetler ve sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye’de ve dünyada saygın bir ilahiyat fakültesi olma” vizyonu doğrultusunda, “Dini temel kaynaklarından öğrenen ve öğreten, İslâmî geleneğin sunmuş olduğu sahih ilmî kaynaklar ile entelektüel birikimini zenginleştiren, içine doğduğu kültürel mirasın bilincinde olarak toplumun manevi tekâmülüne katkıda bulunan, sosyal ve beşerî bilimlerin sunmuş olduğu bilgiden istifade ederek toplumun ve bireyin sıkıntılarına çareler üretebilen, araştırmaları ile evrensel düzeyde bilime katkıda bulunabilecek yeterliliğe sahip, öğrendiklerini hayatına aktarabilen, erdemli din görevlisi, öğretmen, araştırmacı ve akademisyen yetiştirme” misyonunu yerine getirmek için akademik ve idari personeli ile büyük gayret göstermektedir.

Bu kapsamda, gayretli ve başarılı öğrencilerimizin maddi ve manevi yönden desteklenmesi için Fakültemiz ve Bursa İlahiyat Vakfımızın özverili katkılarıyla bir dizi planlamalar yapılmıştır. Öncelikle 2022-2023 öğretim yılında YKS sonuçlarına göre yerleştirmede kullanılan başarı sırası itibariyle;

Ayrıca, İslami ilimlere giriş için önemli bir enstrüman olan Arapça eğitimi, yurt içi (Arapça Yaz Kampı) ve yurt dışı (Ürdün Yaz Okulu) programlarıyla desteklenerek dil eğitiminin önemli iki boyutunu (anlama ve anlatmayı) da kapsayacak şekilde nitelikli hale getirilmiştir.

Daha da önemlisi, seçkin öğretim elemanı kadrosu ile fakültemiz, akademik ve mesleki eğitimin sürekli geliştirilmesi için yüksek bir motivasyon, azami özen ve gayretle özverili bir şekilde çalışma kararlılığındadır.

Bütün bunlara ilave olarak, Fakültemizin içinde yer aldığı Bursa’mız, ülkemizin tarihi, kültürel ve manevi dokusu itibariyle eşsiz mirasa sahip ve dört mevsimin bütün güzellikleriyle yaşandığı nadide kentlerinden biridir.

Bu vesileyle, başarınızdan dolayı şimdiden sizi kutlar, Bursa İlahiyat Fakültemizde görüşmek dileğiyle selam ve sevgilerimi sunarım.  16 Haziran 2022 Perşembe.

 

Prof. Dr. Ali KAYA

Bursa Uludağ Üniversitesi
İlahiyat Fakültesi Dekanı

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [23-Tem-2022 16:58]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [24-Tem-2022 07:15]

İçerik Görüntüleme : [637]