Fakültemiz Hakkında

  1. 1975 yılında öğretime başlamış olan fakültemiz Bursa’nın merkezinde bulunan Nilüfer ilçesi sınırları içinde 43 dönümlük bir yerleşke içinde yer almaktadır. Yerleşke içinde Dekanlık Bloku, Dershane Bloku, Kültür Merkezi, Uygulama Camii, Gençlik Merkezi ve geniş, bakımlı bir bahçe mevcuttur. Dört yıl önce yenilenen modern eğitim binasında her biri klimalı, görsel sisteme sahip modern dersliklerde eğitim verilmektedir. 400 okuyucu kapasiteli, 50 bin civarında kitabı bulunan zengin ihtisas kütüphanemiz kendini geliştirmek isteyen öğrencilerimize hafta içi 08.30-22.00, Hafta sonu Cumartesi 09.00-18.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. 600 kişilik yemekhanemiz, kantinimiz ve bahçemiz öğrencilerimizin sosyal ihtiyaçlarını karşılamaktadır. 1100 koltuklu kültür merkezi, Molla Fenari Konferans Salonu, Prof. Dr. Fuat Sezgin Amfisi, Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu, Musiki Odası, Ebru Atölyesi ve Sergi Salonu öğrencilerin entelektüel ve sanatsal becerilerinin gelişmesine katkı sağlamaktadır. BUÜ İlahiyat Fakültesi’nde eğitim-öğretim süresi Arapça Hazırlık + 4 yıldır.
  2. Fakültemizde bir yıl süreli zorunlu Hazırlık Programı uygulanır, programın sonunda ilgili dilde yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır. İlgili dil için Üniversitece kabul edilen; a) Ulusal ve/veya uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden yine üniversite tarafından belirlenen düzeyde başarılı olduğunu belgeleyen, b) Üniversitece öğretim yılı başında yapılacak ilgili dilde yeterlik sınavında başarılı olanlar doğrudan birinci sınıfa alınırlar. Öğrencilere, "Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik" hükümleri uygulanır.
  3. Bu programa kayıt yaptıran ve yabancı dil hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen hazırlık sınıfını iki yıl içinde başarıyla tamamlayamayan öğrencilerin programdan ilişiği kesilir. Hazırlık sınıfında başarısız olarak programdan ilişiği kesilen öğrenciler, varsa kendi yükseköğretim kurumlarında öğretim dili Türkçe olan eşdeğer bir programa kayıt yaptırabilirler. Ancak bu öğrenciler, talep etmeleri durumunda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir defaya mahsus olmak üzere kayıt yaptırdığı yıl itibarıyla, öğrencinin YKS puanlarından ilgili olan puanı, yerleştirileceği programa kayıt yaptırmak için aranan taban puanından düşük olmaması şartıyla öğretim dili Türkçe olan programlardan birine merkezî olarak yerleştirilebilirler.
  4. Fakültemizdeki öğretim dili, en az %30’u Arapça olmak kaydıyla, Türkçe’dir.
  5. Fakültemiz mezunları, büyük çoğunlukla Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İmam Hatip Meslek Dersleri öğretmeni) ve Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Din Görevlisi (Müftü, İmam, Vaiz, Kur’an Kursu Öğreticisi, Müezzin vs.) olarak görev alabilmektedirler. Ayrıca, lisansüstü eğitime devam edenler, üniversitelerde araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve zamanla öğretim üyesi olabilmektedirler. Bunların dışında mezunlarımız Cumhurbaşkanlığı Arşivleri Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kültür Bakanlığı, Yazma Eserler başkanlığı, YTB ve TİKA gibi kamu kuruluşlarında uzman olarak görev alabilmektedirler.
  6. Fakültemizde Erasmus, Farabi ve Mevlana programları mevcuttur. Bu programlar çerçevesinde hem ülkemizdeki hem de yabancı ülkelerdeki üniversiteler arasında öğrenci değişimi yapılabilmektedir.
  7. Rektörlüğün belirlediği kontenjan dahilinde öğrencilerimizin kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışmalarına imkân sağlanmaktadır.
  8. Fakültemizde Pedagojik Formasyon eğitim almak isteyen öğrenciler 4.sınıfa geldiklerinde iki yarıyıl Milli Eğitim Bakanlığıma bağlı devlet okullarında Öğretmenlik Uygulaması dersini uygulamalı olarak almaktadırlar.

Bursa Uludağ Ü. İlahiyat Fakültesi Tanıtım Filmi (2021)

 

Bursa Uludağ Ü. İlahiyat Fakültesi Tanıtım Filmi (2020)


Hocalarımızı Tanıyalım


Neden Uludağ İlahiyat

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [06-Tem-2021 11:59]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [23-Tem-2022 17:43]

İçerik Görüntüleme : [7.491]