"Molla Fenârî İslâm Araştırmaları Teşvik Ödülleri” sahiplerini buldu.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İlâhiyat Fakültesi ve Bursa İlâhiyat Vakfı tarafından ikincisi düzenlenen “Molla Fenârî İslâm Araştırmaları Teşvik Ödülleri” sahiplerini buldu.
BUÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Temel İslâm Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları ve Felsefe ve Din Bilimleri alanlarında tamamlanmış olan yüksek lisans ve doktora tezleri içinde en nitelikli olanları belirlemek ve bu şekilde genç araştırmacıları teşvik etmek amacıyla ilk kez geçtiğimiz yıl dağıtılmaya başlanan ödül yarışmasına yoğun bir başvuru oldu. BUÜ İlahiyat Fakültesi Akademik Kurul Salonu’nda gerçekleştirilen törende, jürinin başarılı bulduğu tezlerin sahiplerine ödülleri takdim edildi. Törene BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli, Bursa İlahiyat Vakfı üyeleri, akademisyenler, ödül alan tez sahipleri ve aileleri katıldı.
Ödüle Layık Görülen Tez Sahiplerine Belgeleri Takdim Edildi
Öğrencimiz Fatma Güler, “Sosyal Tabakalaşma Toplumsal Cinsiyet Ve Din İlişkisi: Üst Sosyo Ekonomik Tabakaya Mensup Dindar Kadınların Gündelik Hayatı Üzerine Sosyolojik Bir Araştırma” başlıklı yüksek lisans teziyle birinci oldu ve Molla Fenârî İslâm Araştırmaları ödülüne layık görüldü. Bursa Uludağ Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve tez danışmanı Prof. Dr. Vejdi Bilgin, Fatma Güler’e ödülünü takdim ettiler.  
Öğrencimiz Mahsa Tayyar “Şia’nın İmamet ve Mehdeviyyet Doktrinlerinin Zerdüştîlik ile İlişkisi” başlıklı yüksek lisans teziyle Molla Fenârî İslâm Araştırmaları Mansiyon ödülüne layık görüldü. Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli, Bursa İlahiyat Vakfı Yönetim Kurulu 2. Başkanı  Salih Bahadır ve tez danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Asiye Tığlı, Mahsa Tayyar’a ödülünü takdim ettiler.  
30 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirilen bu törende Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz açılış konuşmasını yaptı. Prof. Dr. Bilal Kemikli de konuşmalarında her iki öğrenciyle danışmanlarına ve bunun yanı sıra yarışmaya katılan tezleri büyük bir özveriyle okuyan jüri üyeleri Prof. Dr. Hayati Hökelekli, Prof. Dr. Abdullah Kartal, Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Sayar, Doç. Dr. Saadet Maydaer ve Doç. Dr. Mutlu Gül’e özel olarak teşekkürlerini iletti. Daha sonra ödül sahipleri olan Fatma Güler ve Mahsa Tayyar tezleri hakkında kısa bir tanıtım sunumu yaptılar.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [31-Ara-2020]

Haber Görüntüleme : [1.378]