Dekanımız Prof. Dr. Bilal Kemikli’nin Açılış Konuşması
 Dekanımız Prof. Dr. Bilal Kemikli’nin Açılış Konuşması

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Açılış Dersi 

Dekanımız Prof. Dr. Bilal Kemikli’nin Açılış Konuşması

 

Değerli Hocalarım,

Sevgili öğrencilerim;

 

Yeni eğitim ve öğretim yılımız hayırlı olsun.

Bu öğretim yılını, geçtiğimiz Bahar Döneminden itibaren bütün bir dünyayı etkisi altına alan Kovit 19’un gölgesinde karşılıyoruz.

Küresel krizler, küçülen dünyada hepimizi etkiliyor.

Hele hele bu kriz sağlıkla alakalı olunca, durum daha da etkili oluyor. Doğrudan doğruya hayatı bütün cepheleriyle etkisi altına alan bir sürece eviriliyoruz. Bu süreçte, alışkanlıklar, bakış açıları ve algı değişiyor.

Evet, hızlı değişimlerin yaşandığı, sağlıklı, sıhhatli ve zinde kalabilmenin temel konu olduğu bir dönemden geçiyoruz. Maskeli, mesafeli bir hayat…

İster istemez bu hayat, eğitimi ve öğretimi de etkiliyor. Yeni yollar aramak durumunda kalıyoruz. Öğrencilerimizin, hocalarımızın ve memurlarımızın sağlığını düşünmek, salgın hastalıkla mücadele etmek öncelikli konu oluyor.

Bu sebepledir ki, burada bu açılış dersini sizin hoş nazarlarınız ve coşkulu alkışlarınız eşliğinde icra edemiyoruz. Hibrit açılış yapıyoruz… Sizi temsilen birkaç arkadaşınız var salonda. Ama sizler, uzağı yakın eden yeni sistemlerle,

BİLEM TV imkânıyla bu konuşmayı evinizde veya bulunduğunuz mekânda takip etme imkânına sahipsiniz.

Yeni dönem yeni çareler de aramamıza sebep oluyor…

Bu çarelerden biri de uzaktan eğitim… Bu sene, en azından bu dönem uzaktan eğitim şeklinde olacak.

Dersler, aynı okuldaymışız gibi, programa bağlı kalınarak saatinde işlenecek.  Hocalarımız size yardımcı olmaya, her zaman olduğu gibi, gene devam edecekler. Lakin sınıflarda sizin nefesinizi, koridorlarda sesinizi duyamayacağız.

Özlem dolu bir dönemi birlikte geçireceğiz.

Değerli Hocalarım,

Sevgili öğrencilerim;

Evet, alışkanlıkların değiştiği bir sürçteyiz… Bu süreci kazasız, belasız geçirmenin gayreti içindeyiz.

Sizin de bu konuda bize yardımcı olmanızı bekliyorum.

Nasıl mı yardımcı olacaksınız?

Öncelikle, aidiyet duygunuzu diri tutun… Biz güçlü ve köklü bir aileyiz. Bunu bilin. Size ulaşmak için, elimizden geldiğince bütün kanalları açık tutuyoruz. Bu kanallar uzağı yakın eden kanallardır.

Derslerinizi sıkı takip edin… Ama bir de bu kanallarla irtibatınız olsun. Mesela BİLEM TV’yi mutlaka dinleyin, takip edin. Orada çok güzel sohbetler var; oradan nitelikli bilgiler alacaksınız. Düşünce Fenerini takip edin, orada dertlerimizi dile getiren yazılar okuyacaksınız.

 

İletişim kanalları diri olsun, bilgi gür aksın… Ama siz de zamanı iyi planlamayı bilmelisiniz. Otodidakt yöntemle, öğrenme, araştırma ve keşfetme çabasında olmalıyız.

İlim devamlılık işidir. Fikr-i takip olmadan terakkî olmaz… İlmen ve ahlaken gelişmek, iyi ve faydalı insan olmak için donanımlı olmamız gerekir. Size rehberlik eden hocalarımızın nezaretinde, güzel bir şekilde zamanı planlayıp, aklen ve fikren zinde kalmanın, gelişmenin, derinleşmenin yolunu yordamını aramak iktiza eder. Otodidakt yöntem budur.

Okuyun. Anlamaya çalışın ve yazın… Yazmak, sistemli düşünmeyi ve öğrenmeyi sağlayacaktır.

Dil öğrenin… Öğrendiklerinizi öğretin. Öğretmek de bir öğrenme yöntemidir.

Sevgili öğrencilerim;

Dua edelim; şu salgından kurtulalım… Yüz yüze eğitim dönemlerine erişmek için dua edelim.

Keza, ilim yolunda çeldiricilerin tuzağına, gaflete ve delalete düşmeden, azim ve kararlılıkla çalışalım Bilelim ki, yarınları ilim, irfan ve sanatla inşa edeceğiz.

Yarınları inşa etme idealinde olan öğrencilerimi selamlıyorum Onlara hizmet sunan hocalarımı, işlerini kolaylaştırmak isteyen memurlarımızı, hizmetlilerimizi ve o büyük aileyi, Bursa İlahiyat ailesinin her bir ferdini selamlıyorum.

Hak, yâr ve yardımcımız olsun… Allaha emanet olun.

1 Ekim 2020, Perşembe

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [01-Eki-2020]

Haber Görüntüleme : [1.792]