Fakültemizin Erasmus Programı Üzerine
 Fakültemizin Erasmus Programı Üzerine

HAYATIN VE BAŞARININ DEĞİŞMEZ GERÇEĞİ: DAHA İYİSİNE TALİP OLMAK

     2020-2021 eğitim-öğretim yılı arefesinde, geçmişte her zaman öğrenci ile yeniden buluşmanın heyecanını, huzur ve mutluluğunu yaşarken, maalesef bu yıl buruk bir sevinçle sizleri uzaktan ama emin olun gönülden selamlayıp karşılayacağız. Bu küresel salgın hastalığın şu veya bu şekilde mutlaka hepimizi etkileyen büyük bir imtihan olduğu bir hakikattir. Yüce Allah tüm insanlığı tez zamanda her türlü etkisiyle bu beladan muhafaza eylesin.

     Yurtdışından gelen en fazla uluslararası öğrenciye sahip olmakla gurur duyduğumuz Bursa Uludağ Üniversitesi ama özellikle İlahiyat Fakültesi olarak artık bu başarıyı sadece gelen değil aynı zamanda yurtdışına giden öğrenci sayısı itibariyle de rekor kırma ve zirveye taşıma zamanı çoktan gelmiş ve hatta geçmiştir.

     Gerek akademik alemde ve gerekse meslek hayatında, bildiğiniz yabancı dil ve onun seviyesi sizin itibarınızdır. Sizi nitelikli bir birey kılan en önemli özelliklerinizden birisidir. Bu gerçekten hareketle uluslararasılaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Ahmet Saim KILAVUZ Hocamız başta olmak üzere, onun kıymetli çalışma arkadaşlarının iradesiyle Üniversitemiz bünyesinde Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü (UAİK) kurulmuş ve engin tecrübelerinden istifade edilmek üzere Fakültemizin değerli hocalarından Sayın Doç. Dr. Bülent ŞENAY Bey Koordinatör olarak atanmıştır. Bu birim Erasmus, Mevlana ve Secondos gibi uluslararası öğrenci değişim programlarını bünyesinde barındıracak şekilde planlanmakta ve Üniversitemizin uluslararasılaşma ve markalaşma hedefine yönelik faaliyetlerine büyük bir ivme kazandıracak biçimde yapılanmaktadır. Küresel salgın olan Kovid 19 hastalığını bu hedef doğrultusunda ilerlemeye engel görmeyen Koordinatörlüğümüz, bu süreçte de çift yönlü öğrenim hareketliliğini çevirimiçi sürdürme ve bu tür faaliyetleri öğrencilerimiz lehine tanıma kararını Senato marifetiyle almıştır.

     Bu itibarla, şartları tutan öğrencilerimize, kayıtları halen devam etmekte olan Erasmus’a müracaat etmelerini tavsiye etmekteyiz. Erasmus kapsamında yurtdışına gidebilmenin ön şartı yabancı dil yeterliliğini sağlamaktır. Bunu henüz aşamamış öğrencilerimizin ise bir an önce bu eksikliklerini gidermeleri gerekmektedir. Bunu temin etmenin en pratik yolu ise; Fakültemizde Erasmus kapsamında açılan Seçmeli Derslere katılmalarıdır.  İlgi duydukları bir dersi öğrenmeye çalıştıkları yabancı bir dilde almaları hem sevdikleri derste kendilerini yetiştirmelerini, hem de keyifli bir şekilde yabancı dil bilgi ve becerilerini geliştirmelerini sağlayacaktır. Fakültemizin değerli hocaları tarafından Erasmus kapsamında verilen dersler aşağıda tablo halinde listelenmiştir. Uluslararasılaşmanın önemini idrak etmiş kıymetli öğrencilerimizin gerek söz konusu bu derslere gerekse anlaşmalı olduğumuz yurtdışındaki üniversitelerin vermiş olduğu derslere iştirak etmeleri, eğitim-öğretim faaliyeti açısından en başta kendilerine katma değer sağlayacak ve aynı zamanda Üniversitemizin bu yöndeki hedeflerine ulaşmada bize öncülük etmiş olacaklardır.

     Son yıllarda haklı bir gurur ve onurla ifade ettiğimiz ve hatta çok daha fazla gür bir sesle haykırmamız gereken “Türkiye’nin en iyi üç İlahiyat Fakültesinden biri” olma başarımız artık tescillenmiştir. Medâr-ı iftihârımız olan bu başarı ve uluslararasılaşma yolunda birlikte atacağımız bu adımlar, Kurumsal yarınlarımız ve itibarımız olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim-öğretim yılınızı tebrik ediyor başarılar diliyorum…         16.09.2020

 

Dr. Öğr. Üyesi Selahattin ÖZ

Bursa Uludağ Üniv. İlahiyat Fakültesi

Erasmus Koordinatörü

FAKÜLTEMİZ MÜFREDATINDA YER ALAN ERASMUS DERSLERİ

 

III. YARIYIL (GÜZ)

KODU                  ERASMUS DERSLERİ

İLA2247                Introduction to Islamic Theology

İLA2249                Basic Subjects in the Qur’anic Sciences

 

V. YARIYIL (GÜZ)

KODU                  ERASMUS DERSLERİ

İLA3259                Major Themes of the Qur’an

İLA3261                Education Religieuse Formelle I (Fr.)

İLA3263                Introduction to Sufism

İLA3265                Islam and Education

İLA3267                Schools of Thought in Islamic Philosophy

İLA3269                Christology

İLA3271                Family Life in Ottoman Period

İLA3329                American Religion

İLA3331                Sectarianism in the Muslim Tradition

İLA3333                Selected Topics in Islam

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Eyl-2020]

Haber Görüntüleme : [2.310]