Dekanımızın Fakültemizi Yeni Kazanan Öğrencilerimize Mektubu
 Dekanımızın Fakültemizi Yeni Kazanan Öğrencilerimize Mektubu

Fakültemizi yeni kazanan sevgili öğrencilerime;

Önce selâm…

Hepinizi muhabbetle selamlarım. Hoş geldiniz. Azim ve kararlılıkla çalışıp çabaladınız, neticede hayalini kurduğunuz bir Fakülteye yerleşme hakkını elde ettiniz. Başarınızı kutluyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.

Niyazım o ki, çalışma ve başarma kararlılığınız daim olsun. “Kazandım, hayalimdeki fakülteye yerleştim, hedefime ulaştım” diyerek atalete düşmenize sebep olacak bir durum olmasın. Samimi, iyi niyetli, umutlu, adil ve ilkeli iyi insanlar olarak yetişmenizi dilerim. Eğitim ve öğretim bizi “iyi” insan olarak topluma hazırlamalı.

Sevgili öğrencilerim;

Tabiat açısından güzel, havası, suyu latif bir şehre geldiniz. Bu şehir, tarihi zenginlikleri olan bir şehirdir. İlim şehridir. Sanat şehridir. İrfan şehridir. Cihan devletini kuran şehirdir. Siz bu şehri tercih etmekle, tarihi, ilmi, sanatı ve irfanı da tercih etmiş oluyorsunuz. Burada bu “Ulu Şehir’de” ömrünüzün en güzel günlerini geçireceksiniz. Size tavsiyem: Şehri bir kitap gibi okuyun... Şehirle dost olun...

Bu kitap, sizi yarınlara hazırlayacak, bu dostluk size köprü olacak.

Güzel bir Fakülteye geldiniz. Köklü geleneği olan, ülkemizin güzide ilim yuvalarından birine dâhil oldunuz. Fakültemiz 45 yıllık bir geçmişe sahip. Ancak biz, Bursa’nın fethiyle başlayan o köklü tarihten güç alıyoruz. Bu sebepledir ki, Fakültemiz ulu çınarlar gibi kökü sağlam, tarihi muhkem, dalı ve yaprağı taze ve zamanın ruhuna uygun gelişmeleri takip eden; milletimize ve memleketimize olduğu kadar gönül coğrafyamıza da hitap eden, 72 ülkeden öğrencisi olan bir eğitim yuvasıdır. Büyük bir âile… Siz bu sıcak yuvaya, bu köklü ve büyük aileye dâhil oldunuz.

Hayırlı olsun.

Hemen şunu söyleyeyim, bu âilenin birer üyesi olarak sorumluluklarınız da artmıştır. Şimdi daha çok çalışma, öğrenme ve yarını anlama çabasında olacaksınız.

Sevgili öğrencilerim;

Zaman zaman hasbihâl edecek, dertleşeceğiz. Dolayısıyla bu mektup, sizin için bir “hoş geldiniz” ifadesidir. Fakat burada, sizin bildiğiniz ve dikkat ettiğiniz bir hususu yeniden hatırlatmak isterim. Malum bir sıkıntılı dönemden geçiyoruz. Hak, bu dönemi en kolay bir şekilde atlatmamızı nasip eylesin. Bunun için tedbirli de olalım. Önce sağlık. Hepimizin maske, mesafe ve temizlik ilkelerine azami dikkat etmesi gerekiyor.

Netice olarak şunu söylemek isterim; Fakültemizin sayfasını ve resmi sosyal iletişim kanallarını takip etmeyi ihmal etmeyin. Buralarda sizinle ilgili duyurular ve bilgilendirmeler yapılmaktadır. Unutmayınız, doğru bilgi, doğru kanallardan alınır.

Hepinize tekrar hoş geldiniz der, sağlıklı, huzurlu, güvenli ve verimli bir eğitim öğretim hayatı geçirmenizi dilerim.

Hakk’a emanet olun.

Prof. Dr. Bilal KEMİKLİ

Bursa İlahiyat Fakültesi Dekanı

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Ağu-2020]

Haber Görüntüleme : [2.021]