Bursa Uludağ Üniversitesi Çift Anadal ile İkinci Diploma İmkanı

ÇİFT ANADAL PROGRAMI

BAŞVURU

1. Çift Anadal programına başvurulan her eğitim-öğretim yılının başlamadan önce Ağustos-Eyül aylarında açılan kontenjanlar dahilinde yapılır.
  2. Öğrenci ikinci anadal diploma programına, anadal diploma programının en erken üçüncü yarıyılın başında, en geç dört yıllık programlarda beşinci yarıyılın başında başvurabilir.
  3. %30 ve üzerinde yabancı dille eğitim veren ve zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı uygulayan bölüm/programlara yapılacak başvurularda öğrencinin ilgili yabancı dilde hazırlık sınıfını başarmış veya Uludağ Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Dil Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde belirlenen sınavlardan istenen puanları almış olması gerekir

BAŞVURU KOŞULLARI

Başvuru sırasında öğrencinin,

1. Anadal Programı’nda başvurduğu yarıyıla kadar olan tüm dersleri almış ve başarı ile tamamlamış olması,
  2. Genel Akademik Not Ortalamasının (GANO) en az 2.72 olması ,
  3. Anadal Programı’nın ilgili sınıfında başarı sıralaması itibarı ile ilk %20 si içinde bulunması gerekir.
  4. Anadal diploma programındaki genel not ortalaması en az 4 üzerinden 2.72 olan anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst %20’sinde yer almayan öğrencilerden çift anadal yapılacak programın ilgili yıldaki ÖSYS taban puanından az olmamak üzere puana sahip olanlar da çift anadal programına başvurabilirler.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Öğrenci çift anadal yapacağı ilgili birime dilekçe ile başvuru yapar. Dilekçe ekinde;

1. Transkript
  2. Anadal Programı’nın ilgili sınıfında başarı sıralaması itibarı ile ilk %20’sinde bulunduğuna ilişkin belgeyi teslim eder.

BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

Başvuru Tarihi Değerlendirme Tarihi (Komisyon) Sonuç İlan Tarihi Kesin Kayıt Tarihi
Başlangıç Bitiş Başlangıç Bitiş   Başlangıç Bitiş
24.08.2020 28.08.2020 01.09.2020 07.09.2020 11.09.2020 14.09.2020 17.09.2020

Başvurular online yapılacaktır. başvuru internet adresi bilahare ilan edilecektir. Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki bağlantıda verilen yönergeyi inceleyebilirsiniz.

Haber Tarihi : [17-Ağu-2020]

Haber Görüntüleme : [3.483]