ÇAĞDAŞ DİNÎ PROBLEMLERİN KAYNAKLARI VE ÇÖZÜMÜNE DAİR ÖNERİLER

Fakültemiz ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliğiyle 7 Eylül 2022 tarihinde Fethiye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve gün boyunca devam eden “Çağdaş Dinî Problemlerin Kaynakları ve Çözümüne Dair Öneriler” konulu etkinliğe Bursa Merkez ilçelerde Anadolu ve Fen Liselerinde görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri katıldı.

Program Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Bekir ARSLAN, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ali KAYA ve Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Saim KILAVUZ hocalarımızın açılış konuşmaları ile başladı. İlk oturumda Doç. Dr. Zikri YAVUZ “Tanrı’nın Varlığına Farklı Yaklaşımlar: Teizm-Deizm-Ateizm” başlıklı sunumunu yaptı. Aynı oturumun ikinci konuşmacısı Prof. Dr. Adem APAK “İlk Dönem İslam Tarihinde Tartışılan Birkaç Meseleye Dair Yeni Bir Perspektif” konulu sunumu gerçekleştirdi. Öğleden önceki "Çağdaş Dinî Problemlerin Kaynakları ve Çözümüne Dair Öneriler” başlıklı son konuşmayı Prof. Dr. Cağfer KARADAŞ yaptı. Öğleden sonra Prof. Dr. Halil İbrahim ACAR'ın “Kadın ve Aile” başlıklı sunumu ve değerlendirme oturumu ile program sona erdi.

Haber Tarihi : [14-Eyl-2022]

Haber Görüntüleme : [1.315]