KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI FİNALİ

BUÜ Kıraat Topluluğu, Bursa İlahiyat Vakfı ve Bursa İlahiyatlılar Derneği iş birliği ile 17-18 Mayıs tarihlerinde Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Finali yapıldı. Etkinliğe Bursa İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, fakültemiz öğretim elemanları, vakıf gönüllüleri, BİLDER başkanı Mükerrem Özdemir, Kıraat Topluluğu üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

17 Mayıs 2022 Salı günü Polis Memuru Hüseyin Akyüz Kültür Merkezi (Fethiye Kültür Merkezi)’nde yapılan kız grubu finaline öğrencilerimiz Kübra Bölükbaşı, Fatıma Alzahraa el-Kâtıbi, Zehranur Demirbilek, Seher Zeynep Yılmaz, Şeyma Ayaydın, Fatime Altın, Khalime Shakir ve Büşra Özcan katıldı. Finalistler, fakültemiz öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Efe, Öğr. Gör. Dr. Abdülhalim Başal, Öğr. Gör. Dr. Ömer Türkmen, Öğr. Gör. Mahmud Şevket Öztürk, Öğr. Gör. Osman Yavuz, Öğr. Gör. Fatma Zehra Karışman ve Arş. Gör. Zeynep Demirtaş Atış’tan oluşan jüri huzurunda yarıştılar. Final neticesinde Kübra Bölükbaşı 1.lik, Fatıma Zehraa el-Katıbî 2.lik, Zehra Nur Demirbilek 3.lük, Seher Zeynep Yılmaz ise Mansiyon ödülünü almaya hak kazandılar.

18 Mayıs 2022 Salı günü BUÜ İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii’nde yapılan erkek grubu finalinde ise, Efruzcan Salih Bıyık, Enes Durmuş, Harun Hacıyakup Şaban, Hasan Kağan Deniz, Muhammed Ersoy, Mustafa Salih NajmWeli, Muhammed Saleh ve Ömer Aslan yarıştılar. Aynı jüri huzurunda gerçekleşen yarışma neticesinde Mustafa Salih NajmWeli 1.lik, Efruzcan Salih Bıyık 2.lik, Muhammed Saleh 3.lük, Hasan Kağan Deniz ise 3.lük ödülünü aldılar.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri İl Müftümüz Yavuz Selim Karabayır, Fakültemiz dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, BİLDER başkanı Mükerrem Özdemir ve Bursa İlahiyat Vakfı üyemiz İlhan Arslan tarafından verildi.

Fakültemiz dekanı Prof. Dr. Ali Kaya etkinlik sonunda yaptığı kapanış konuşmasında şunları söyledi: “Bu tür Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma programları ve yarışmalarını önümüzdeki eğitim-öğretim dönemlerinde Diyanet İşleri Başkanlığımızla yapacağımız iş birliği ile daha geniş çaplı olarak düzenlemeyi planlıyoruz. Yarışmalara katılmak isteyen öğrencilerimiz şimdiden hazırlık yapmaya başlayabilirler.”

Haber Tarihi : [20-May-2022]

Haber Görüntüleme : [1.892]