Dekanımızın Öğrencilerimize Mektubu
 Dekanımızın Öğrencilerimize Mektubu

                                                                                                                                                                                                                                                              12 Nisan 2021

Nilüfer-Bursa

Sevgili öğrencilerim;

 

Evvela kalbî muhabbetlerimle selam eder, sıhhat ve afiyet üzere olmanız için dua ederim.

Bugün yeni bir mevsime eriyoruz: Akşama ilk teravihler kılınacak ve gece sahurda oruca niyet edeceğiz… Şükürler olsun. Ramazan-ı Şerîf, hayırlar ve bereketler getirsin.

Ramazan, rahmet, sevgi, şefkat, bereket ve esenlik mevsimi… Bu mevsime, tıpkı geçen sene olduğu gibi, mahzun giriyoruz. Bütün dünyayı etkisi altına alan salgın, son haftalarda yeniden kendini göstermeye başladı. Bu sebeple, teravih namazlarında ve iftar sofralarında buluşamayacağız. Lakin evimizi mescit yapmanın yolunu yordamını öğrendik; hane halkıyla ibadetlerimizi eda edeceğiz. Burada bilhassa uzaktan eğitim sebebiyle memleketinde, ailesinin yanında kalan öğrencilerimizin bazı sorumlulukları var: Sizler birer ilahiyatçısınız ve bulunduğunuz ortamda bu ibadet mevsimine uygun güzel ve faydalı işler yapabilir, iyiliklerde öncü olabilirsiniz. Bu meyanda mukabele okuma, sofraların kurulmasına katkı sunma, teravih namazları kıldırma gibi görevlerin yanında mahallenizin ihtiyaç sahiplerine ve yaşlılarına imkânlar dâhilinde yardımcı olacak bir gayretin içine girebilirsiniz. Sosyal sorumluluk bilincine sahip, kalbe dokunan, aileye ve topluma yararlı olmak için gayret eden öncü insanlar olmanızı niyaz ederim.

Ramazan ibadet mevsimidir. Bir öğrencinin en önemli vazifesi; ibadetlerinin yanında zaman bilincine sahip olarak vakti değerlendirmesi, derslerini takip etmesi, yapması gereken araştırmaları yaparak ödevlerini hazırlaması, dil öğrenmesi, kendini yarınlara hazırlaması ve bu arada yukarıda temas edildiği üzere sosyal sorumluluk bilinciyle insanlara yardımcı olmasıdır. Demem o ki, Ramazan miskinlik ayı değildir; daha çok çalışmayı, üretmek ve faydalı olmayı gerekli kılan bir mevsimdir. Özellikle zaman bilinci kazandıran bir mevsim… Siz şimdi bu mevsimin manevi ikliminden yararlanarak niteliğinizi daha da artırmanın peşinde olacaksınız.

Sevgili öğrencilerim;

Gönül isterdi ki, sizinle iftar sofralarında ve teravih namazlarında buluşalım. Hatırlarsanız, Ramazan’da yemekhanemiz bir başka olurdu… Şenlik içinde iftarlar yapar, muhabbetle çaylarımızı yudumlar ve teravihe hazırlanırdık. Ama şimdi bu anlattıklarımız birer hayal oldu. Son sınıflarımız Fakültemize uğrama imkânına sahip olmadan mezun olacaklar. Keza hazırlık ve birinci sınıf öğrencilerimizin buralara ilişkin anlatacakları hikâyeleri de oluşmadı. Mahzunuz. Lakin olsun; hocalarımızın gayretleriyle uzaktan da olsa iyi bir eğitim almaya çalışıyorsunuz. Zinhar derslerinizi ihmal etmeyin. Öğrenin, okuyun ve araştırın. Sorular sorun. Cevaplar arayın. Yazılar yazın. Sizler bizim yarınlarımızsınız; milletimizin ve memleketimizin yarınının iyi ve güzel olması için gayret edin. Bu gayretler içinde sağlığınızı korumak da öncelikli konularınızdan birisi olsun.

Şimdi Ramazanla birlikte bir de sınav haftasına giriyoruz. Nihayet sınavlarınızda da başarılar dilerim. Hakk’a emanet olun.

 

Prof. Dr. Bilal KEMİKLİ

Dekan

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [13-Nis-2021]

Haber Görüntüleme : [2.029]