Hekim adayları beyaz önlüklerini giydi

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi’ne bu yıl başlayan öğrenciler, beyaz önlüklerini giyerek hekimlik yolunda ilk adımlarını attılar.

BUÜ Tıp Fakültesi’nde birinci sınıfa başlayan 277 öğrenci, Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Dekan Prof. Dr. Ekrem Kaya, fakülte yöneticileri, öğretim üyeleri ve ailelerinin de katıldığı törende öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, beyaz önlüğün temizliği, saflığı temsil ettiğine dikkati çekti. Din adamlarının ve tabiplerin beyaz giydiğini aktaran Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Bu iki mesleği yapanların insana dokunan olması hasebiyle çok dikkatli ve titiz olmaları gerekiyor. Bir başka ifade ile; inançlarını ve düşüncelerini davranışlarına yansıtırlarken sırf Hak rızası ve halk rızasını gözetme mecburiyetindedirler. Eğer inanç ve düşünce davranışa yansırken başka bir beklenti olmaz ve sadece bu rızalar gözetilirse ortaya ‘hikmet’ ve ‘bilgelik’ ortaya çıkar” diye konuştu.

ŞİKÂYETLER AZAMİ SEVİYEYE İNDİ

Tıp Fakültesi Hastanesi hakkında geçmişte çok sayıda soru ve şikayet geldiğini açıklayan Rektör Kılavuz; “Fakültemizde günlük 15 bin kişilik bir sirkülasyon var. Bu kadar insanın olduğu yerde düzenin olması çok kolay bir olay değildir. Ancak şikayetler azami seviyeye indiyse, azaltıldıysa bu ancak şükranla karşılanacak bir gelişmedir. Şimdi yeni öğrencilerimiz böyle bir fakülte, böyle bir kadro ve böyle bir idari yönetimin desteği altında öğrenime talip oldular. Bu çok değerli bir olaydır. Hepinizi önce tebrik ediyorum, sonra da eğitim hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.

DÜNYANIN FARKLI ÜLKELERİNDEN TIP EĞİTİMİ İÇİN GELDİLER

Dekan Prof. Dr. Ekrem Kaya ise Fakültenin sahip olduğu eğitim ve öğretim imkânları ile Türkiye’nin en seçkinleri arasında yer aldığını vurguladı. 2019-2020 eğitim öğretim dönemi için 277 öğrencinin kayıt yaptırdığını ifade eden Dekan Kaya; “Bunlara ek olarak fakültemiz, uluslararası öğrenci kapsamında aralarında Afganistan, ABD, Azerbeycan, İngiltere, Bosna–Hersek, Bulgaristan, Danimarka, İran, Makedonya, Mısır, Sırbistan, Suriye ve Tunus’tan 49 öğrenciyi de bünyesine katmıştır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Kılavuz, Dekan Kaya ve öğretim üyeleri öğrencilere beyaz önlüklerini giydirdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [13-Eyl-2019]

Haber Görüntüleme : 3.744 - 0