BUÜ’lü akademisyen Özbekistan’da Türkiye’yi temsil etti

 

Uluslararası akademi temsilcileri, gazeteciler ve tur operatörleri arasında işbirliği kurmak amacıyla 1 -3 Ağustos 2019 tarihleri arasında Özbekistan’ın Shakhrisabz kentinde Birinci Uluslararası Jeoturizm Forumu düzenlendi. Etkinlikte 15 ülkenin temsilcileri ve akademisyenleri hazır bulundu. BUÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Atasay da programa Türkiye temsilcisi olarak katılım sağladı.

Türkiye’nin turizm deneyimlerini ve Kula Jeopark Başarasını Özbekistan’daki meslektaşlarına anlatan Prof. Dr. Emin Atasoy, bilimsel etkinliğe katılan tek Türk katılımcı oldu ve BUÜ’yü başarıyla temsil etti. Forum sayesinde Endonezya, Belarus, Azerbaycan, Ermenistan, Bulgaristan, Estonya, Avustralya,  İngiltere, Rusya ve Endonezya’dan gelen akademisyenler arasında kişisel deneyim, akademik işbirliği ve turizm konulu bilimsel projeler geliştirmek için bir ortak platform oluşturulmasına karar verdi.

Uluslararası etkinlik sayesinde bir yandan Özbekistan’ın turizm çekicilikleri yabancı misafirlere tanıtıldı, diğer yandan da Kitab Tabiat Koruma Alanı’nın jeolojik turizm açısından potansiyeli yerinde gözlemlendi. Etkinlik çerçevesinde yabancı misafirler ve katılımcılar Kitab yöresi, Shakhrisabz kenti ve başkent Taşkent’i ziyaret etti.

Büyük bir öneme sahip olan uluslararası turizm etkinliğini, Özbekistan Jeoloji ve Maden Kaynakları Komitesi ile Özbekistan Cumhuriyeti Turizm Gelişim Komitesi birlikte düzenledi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-Ağu-2019]

Haber Görüntüleme : 2.207 - 0