BUÜ’den yeni dönem P4C eğitimi

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULUSEM) ile Felsefe Bölümü işbirliğinde ‘Çocuklar İçin Felsefe (P4C) Kolaylaştırıcı Eğitim Sertifika Programı’, Özel 3Mart Azizoğlu İlkokulu ve Ortaokulu öğretmenlerine verilmek üzere 19-24 Ağustos 2019 tarihleri arasında başlatıldı.

ULUSEM ve Felsefe Bölümü ortaklığında düzenlenen Çocuklar için Felsefe (P4C) Kolaylaştırıcı Eğitim Sertifika Programı başarıyla sürdürülüyor. Eğitime katılan sınıf öğretmenleri ve 2. kademeden 47 öğretmen, P4C eğitiminin teorik bilgilerini ve uygulamalarını alıyor. Ana koordinatörlüğünü Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülkadir Çüçen’in yürüttüğü programda felsefi soruları tanıma ve oluşturma becerisi, soruşturan topluluk metoduyla tanışıklık, öğrenci-merkezli eğitimin temeli olan diyalog kurma/yönetme becerisi, yansıtıcı düşünmeyi destekleyen bir öğretim metoduyla tanışarak mesleki gelişim konularında eğitimler veriliyor.

Eğitmen Ramazan Akan ve Murat Doğan’ın yaptırdığı uygulama etkinlikleri ile öğretmenler P4C yöntemini öğrenerek, kendi sınıflarındaki eğitimlerinde uygulamayı hedefliyor. Özel 3Mart Azizoğlu İlkokulu ve Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri P4C ile eleştirel, sorgulayıcı, işbirlikçi ve özenli düşünme becerilerini daha da geliştirebilecek.

YENİ DÖNEM EĞİTİMLERİ 7-29 EYLÜL ARASINDA

Her kademeden ve branştan öğretmene açık olan sertifika programının detayları hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Abdülkadir Çüçen; “Çocuklarla çalışmaya ilgili, herhangi bir alanda lisans derecesine sahip kişilerin bu programa katılabilmeleri ve programı tamamladıktan sonra Çocuklar İçin Felsefe Kolaylaştırıcı Eğitimi Katılım Belgesi almaya hak kazanmalarını amaçladık” dedi.

Çüçen, yeni dönem eğitimlerin 7-29 Eylül tarihleri arasında hafta sonu gerçekleştirileceğini ve programa katılmak isteyenlerin https://ulusem.uludag.edu.tr/Egitim/32/cocuklar-icin-felsefe-p4c--ogretmen-ve-ogretmen-adaylari-icin-hafta-sonu-grubu adresinden detaylı bilgiye ulaşabileceklerini aktardı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Ağu-2019]

Haber Görüntüleme : 4.079 - 0