Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğini arttıracak protokol

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), bilimsel araştırma, uygulama ve ortak çalışma kültürünü geliştirmek adına TÜBİTAK Bursa Test ve Analiz Laboratuvarı (BUTAL) ile protokol imzaladı.

Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğine katkı sağlaması amacıyla hazırlanan protokol TÜBİTAK BUTAL Merkezi’nde imzalandı. Etkinliğe BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, BUTAL Müdürü Sedat Aktaş, rektör yardımcıları, enstitü müdürleri, akademisyenler ve kurum yöneticileri katıldı.

Bilimsel araştırma, eğitim-öğretim ve uygulama alanlarında ortak çalışmalar yapmak ve Kamu – Üniversite – Sanayi İşbirliğine katkı sağlamak amacıyla 4 yıl boyunca geçerli olacak protokolün iki kurum için de hayırlı olması temennisinde bulunan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “İmzaladığımız protokol ile halihazırda topluma hizmet veren BUTAL’in daha ileri düzeyde, öğretim üyelerinin de katkılarını kapsayan bir takım çalışmalarla hizmet yelpazesini daha da geliştireceği kanaatindeyim. Üniversitemize ne görev düşüyorsa, hangi sorumluluklar düşüyorsa, her türlü ortamda yerine getirmek için çalışacağımıza söz veriyoruz” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE, TOPLUMUN İÇERİSİNDE OLMAK ZORUNDADIR

Üniversitelerin topluma ve toplum katmanlarına üstten bakan bir yapı içerisinde olmaması gerektiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. A. Saim Kılavuz; “Günümüzde artık üniversitelerin politika olarak toplumun içerisinde, kentin içerisinde olması gerekiyor. Kente ve topluma üstten bakan bir yaklaşım içerisinde olmamalıdır. Toplumla içiçe, kucaklayıcı bir yapıda olması gerekiyor. Bu tabii ki bir zihniyet değişimi ile olacaktır. Son 15-20 yılda bu alanda ciddi mesafeler alındı. Bugün imzalanan protokol de topluma yaklaşan üniversitemizin geldiği noktayı gösteriyor. Taraflara hayırlı olmasını diliyorum. Tüm üst yöneticilerimizle buraya geldik. Hedefimiz kentine, bilime ve ülkesine kazandıran bir üniversite oluşturmaktır. İnşallah hep birlikte bunu başaracağız” dedi.

BUTAL’DEN ÜNİVERSİTE YÖNETİME TEŞEKKÜR

Ortak çalışma kültürünün geliştirilmesi ve bilimsel araştırma projelerinin üretilmesi noktasında hazırlanan protokolün kendilerini mutlu ettiğini kaydeden TÜBİTAK BUTAL Müdürü Sedat Aktaş ise Türkiye’nin ilk akredite laboratuvarı olarak Bursa Uludağ Üniversitesi ile çalışmaktan onur duyacaklarının altını çizdi.

Protokol töreninin ardından kurum yöneticileri, üniversiteden gelen heyete laboratuvarları gezdirerek yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Ağu-2019]

Haber Görüntüleme : 2.937 - 0