Kamuoyu Duyurusu

Sözde "barış bildirisi" adı altında terör propagandası yapan bazı akademisyenlerin ceza almalarını "hak ihlali" gören Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, kamu vicdanında derin yaralar açan bir karara imza atmıştır.

Alınan bu karar başta Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Emniyet Güçlerimiz olmak üzere canları pahasına hain terör örgütleri ile mücadele eden tüm kurumlarımızı, şehit ailelerimizi, gazilerimizi ve milletimizi derinden yaralamıştır.  Hain terör örgütlerine karşı herhangi bir eleştiride bulunmaksızın terörle mücadele ettiği için devleti suçlayan açıklamalarda bulunmak dünyanın hiçbir yerinde ifade özgürlüğü olarak değerlendirilemez.

Bursa Uludağ Üniversitesi yönetimi olarak, ülkemizin toplumsal huzuruna, güvenlik ve ve refahına karşı atılmış her adımın karşısında olduğumuzu, tüm kurum ve kuruluşların bu konuda duyarlılık göstermeleri gerektiği kanaatimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Bursa Uludağ Üniversitesi Yönetimi

Haber Tarihi : [02-Ağu-2019]