BUÜ’lü akademisyenden Cezayir’de bilimsel çalışma

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Akpınar, Cezayir Annee University doktora öğrencisi Amarouche Khalid’in yürüttüğü projede yer aldı.

Cezayir'de Annee University'de Doktora yapan Amarouche Khalid “Batı Akdenizde Cezayir kıyılarına odaklanan bir iç içe geçmiş katmanlı SWAN dalga tahmin modeli kullanarak durağan olmayan dalga modellemesi ve dalga enerji potansiyelinin belirlenmesi” konusundaki doktora tezi kapsamında çalışmalarını yürütebilmek için BUÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü ziyaret ederek, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Akpınar ve ekibi ile 2 aylık yoğun bir çalışma yürüttü.

ÜNİVERSİTE, TARİHİNDE İLK KEZ AKDENİZ’DE YÜRÜTÜLEN BİLİMSEL BİR ÇALIŞMADA YER ALDI

Doç. Dr. Adem Akpınar ve ekibinin Cezayir’deki araştırmacılarla gerçekleştirmiş olduğu bu ortak çalışmada, tarihte önemli bir yere sahip Cezayir kıyılarına odaklanıp Batı Akdeniz Havzası için yüksek doğrulukta bir dalga tahmin modeli geliştirildi. Proje sayesinde Bursa Uludağ Üniversitesi, ilk kez Akdeniz’de yürütülen bir bilimsel çalışmada yer almış oldu.

Doç. Dr. Adem Akpınar, doktora çalışmalarını Türkiye’de tamamlayan Amarouche Khalid’in tez savunmasına da Annee Üniversitesi tarafından davet edilmiş ve Jüri Üyesi pozisyonu ile katıldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [22-Tem-2019]

Haber Görüntüleme : 1.885 - 0