YÖK, BUÜ’nün Mevlana projesini kabul etti

 

Bursa Uludağ  Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Karpat'ın Biyomedikal ve Biyomedikal Teknolojiler öncelikli alan başlığı altında hazırlamış olduğu "Sementli total diz protezi (TKR) implantının mekanik performasının iyileştirilmesinde lazer kaynaklı mikro yiv etkilerinin deneysel olarak incelenmesi" adlı proje önerisi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yönetilen Uluslararası Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu.

24 ay süreli proje, Amerika Birleşik Devletleri University of Central Oklahoma (UCO)’dan Prof. Dr. Morshed Khandaker ve ekibi ile BUÜ proje ekibi tarafından ortak çalışmalarla yürütülecek. Doç. Dr. Fatih Karpat’ın proje ekibinde Makine Mühendisliği Bölümü’nden 2 doktora öğrencisi bulunuyor.

Aynı konuda Prof. Dr. Morshed Khandaker tarafından yazılan proje önerisi yine çok prestijli 2019-2020 Fulbright U. S. Scholar Programı kapsamında desteklendi. Prof. Dr. Morshed Khandaker 2019-2020 eğitim öğretim yılında 1 yıl süreyle Doç.Dr. Fatih Karpat ile çalışmak üzere BUÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde görevlendirildi. Her iki proje desteğinin iki üniversitenin uluslararasılaşma hedefine ve işbirliğinin güçlenmesine olumlu katkı sağlayacağı öngörülüyor.

2016 yılında yürürlüğe giren bugüne kadar Mevlana Proje Tabanlı Proje Kapsamında Bursa Uludağ Üniversitesi öğretim üyelerince hazırlanan 3 uluslararası proje de desteklendi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-Tem-2019]

Haber Görüntüleme : 2.396 - 0