TÜBİTAK’ın proje yarışmasına BUÜ damgası

 

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) Yarışmalar Grubu tarafından her yıl düzenlenen “2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları”na Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) öğrencileri damga vurdu.

TÜBİTAK tarafından her yıl düzenlenen 2242-Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları, 24-26 Haziran 2019 tarihleri arasında Dokuz Eylül Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. İzmir Bölge Sergisi’nde yer almaya hak kazanan BUÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri Raha Türk, Ahmet Ören ve Rümeysa Zengin’in ‘İğne Montaj Hatlarında Verimlilik Artırımı’ projesi, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Alanı İzmir Bölge Birinciliği elde etti. Aynı bölümden Elif Ceren Avşar, Merve Bakır ve Hasan Karahan’ın hazırladığı ‘İmalat Süreçlerindeki Üretim Parametre Değişkenlerini Tahmin Ederek Nihai Ürünü Sınıflandırabilecek Nesne Tabanlı Sistemin Geliştirilmesi’ projesi ise İzmir Bölge İkinciliği’ne layık görüldü. Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Volkan Turuç, hazırladığı ‘Sabit Kanatlı Bir İnsansız Hava Aracının Aerodinamik Tasarımı, Yapısal Tasarımı ve CFRP ile Üretimi’ projesi ile Savunma, Uzay Havacılık Alanı İzmir Bölge Birinciliği’ne ulaştı.

Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Volkan Turuç, Prof. Dr. Cemal Çakır ile Doç. Dr. Özgün Korukçu danışmanlığında hazırladığı ve TÜBİTAK BIDEB 2209/B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Programı tarafından da desteklenen ‘Sabit Kanatlı Bir İnsansız Hava Aracının Aerodinamik Tasarımı, Yapısal Tasarımı ve CFRP ile Üretimi’ projesi ile Savunma, Uzay Havacılık Alanı İzmir Bölge Birinciliği’ne ulaştı.

Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Raha Türk, Ahmet Ören ile Rümeysa Zengin’in yer aldığı ve Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de gerçekleştirilen, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akansel ve Dr. Öğr. Üyesi Duygu Yılmaz Eroğlu’nun akademik danışmanlığının yanı sıra, Kürşat Apa, Utku Güçlü’nün firma danışmanlığı ile yürütülen  “İğne Montaj Hatlarında Verimlilik Artırımı” isimli proje ise Bilgi ve İletişim Teknolojileri Alanı İzmir Bölge Birinciliği elde etti.

Yine Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Merve Bakır, Elif Ceren ile Hasan Karahan’ın yer aldığı ve Çimtaş Boru İmalatları ve Tic. Ltd. Şti.’de gerçekleştirilen, Dr. Öğr. Üyesi Besim Türker Özalp ve Araş. Gör. Dr. Burcu Çağlar Gençosman’ın danışmanlığının yanı sıra, Mesut Kaçan, Furkan Tekkartal’ın firma danışmanlığı ile yürütülen "Endüstri 4.0 ve İş Standardizasyonu" isimli proje de Bilgi ve İletişim Teknolojileri Alanı İzmir Bölge ikinciliği ödülüne layık görüldü.

Dereceye giren projelere ödülleri Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcıları ve TÜBİTAK Bölge Koordinatörleri tarafından takdim edildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [09-Tem-2019]

Haber Görüntüleme : 1.917 - 0