Fen-Edebiyat’ta mezuniyet sevinci

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi’nden 2018-2019 eğitim öğretim döneminde mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, gerçekleştirilen törenle belgelerini aldı.

BUÜ Fen-Edebiyat Fakültesi 2018-2019 eğitim öğretim dönemi mezuniyet programı Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, kendisini mensubu hissettiği bir fakültenin programında yer almaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Fen-Edebiyat Fakültesi’nin modern dünyadaki üniversite oluşumunun en merkezi noktasında bulunduğuna işaret eden Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Ülkemizde çok uzun yıllar bir üniversitenin açılabilmesi için 3 asgari fakülteye sahip olması gerekiyordu. Bunlardan bir tanesinin de mutlaka Fen-Edebiyat Fakültesi olması zorunluluğu bulunuyordu. Buradaki mantık; üniversite denilen yapıda bilimin bizzat icra edildiği yerin fen-edebiyat fakülteleri olmalarıyla ilgiliydi. O yüzden evlatlarınız son derece önemli bir fakülteden mezun olmuşlardır. Hepsine hayırlı olmasını diliyor, bundan sonraki hayatlarında başarılar temenni ediyorum” diye konuştu.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Çiftçi ise konuşmasında 33. Dönem mezunlarını verdiklerini açıkladı. 1983 yılında kurulan bir fakülte olduklarını hatırlatan Dekan Prof. Dr. Cafer Çiftçi; “Bugün 5’i fen, 8’i sosyal bölüm olmak üzere toplam 13 bölümde lisans ve lisansüstü eğitimler veriyoruz. 204 akademik personele sahibiz. Öğrenci sayısı itibariyle de üniversitemizdeki en yoğun fakülteler sıralamasında ikinci sırada yer alıyoruz. Kaliteyi benimseyen ve çağdaş kriterler üzerinden eğitim veren bir fakülteyiz. Bu anlayış ile öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmeye gayret ediyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından fakülteyi başarı ile tamamlayan ilk 3 öğrenciye hediyeleri ve belgeleri takdim edildi. Tüm öğrencilerin anı belgelerini alması ile tamamlanan program, kep atma seremonisi ile son buldu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [09-Tem-2019]

Haber Görüntüleme : 2.501 - 0