Açık Bilim ve Açık Erişim masaya yatırıldı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün başkanlığında oluşturulan Açık Bilim ve Açık Erişim Komisyonu ilk toplantısını Rektörlük B Salonu’nda gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Adem Doğangün başkanlığında Fakülte Dekanları, Enstitü Müdürleri ve Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı yetkililerinin katıldığı toplantıda Açık Erişim konusunda izlenecek yol haritası konuşuldu. Toplantının başlangıcında söz alan Rektör Yardımcısı Doğangün, üniversitemiz ve ülkemiz için önemli bir konu haline gelen açık bilim ve açık erişim konusunda atılması gereken adımları yönetim olarak ivedilikle atmak istediklerini belirterek; “Üniversitemiz başarı sıralamasının yukarılara çıkması için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Açık Erişim konusunda da önümüzdeki dönemde elimizden gelen desteği vermeye hazırız.” diye konuştu.

Sonrasında söz alan Kütüphane Daire Başkanı Hasan Arslan ise toplantının organize edilmesinde destekleri için üniversite yönetimine teşekkür ederek; “Açık erişim biz kütüphaneciler tarafından bakıldığında ne kadar önemliyse üniversitemiz ve ülkemiz açısından da bir o kadar önemlidir. Bu konuda önerileriniz bizim için belirleyici ve yol gösterici olacaktır.” dedi.

İzlenecek yol haritası ile ilgili Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından yapılan sunumun ardından komisyon üyelerinin değerlendirme ve önerileri alındı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [27-Haz-2019]

Haber Görüntüleme : 2.547 - 0