Devlet Konservatuvarı’nda mezuniyet senfonisi

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Devlet Konservatuvarı 2010-2019 eğitim öğretim döneminde mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, gerçekleştirilen tören ile belgelerini aldı. Öğrenciler gecenin sonunda verdikleri konser ile kulakların pasını sildi.

BUÜ Devlet Konservatuvarı 2018-2019 Mezuniyet Töreni, J. Uzm. Onb. Cengiz Poyraz Uygulama Salonu’nda düzenlendi. Törene BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün, Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Görkem Çalgan, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

KONSERVATUVAR ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR

Törende konuşan BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün, Devlet Konservatuvarı’nın 21 yıl yöneticiliğini yürüten Prof. Dr. İsmail Göğüş’e emeklerinden dolayı teşekkür etti. Sanatçı olmanın özel bir yetenek olduğunu vurgulayan Rektör Yardımcısı Doğangün; “Burada eğitim verilen öğrencilerin özel çocukları olduğunu biliyorum. Özel yetenekli öğrenciler ve her zaman bulunamayan insani donanımlara sahipler. Bu öğrencilerimizin konservatuvar gibi ortamlarda kendilerini bulmaları ve içlerindeki yetenekleri ortaya çıkarmaları gerekiyor. Bu açıdan bakıldığı zaman konservatuvarımızın kentimiz ve sanatçı ruhlu çocuklarımız için önemli bir görev üstlendiğini düşünüyorum. Ben tüm evlatlarımıza bundan sonraki yaşamlarına başarı diliyorum. İnşallah yaptıkları sanatla bizleri en iyi şekilde temsil edeceklerdir” dedi.

BAŞARILARINIZ BİZLER İÇİN GURUR VESİLESİ OLACAK

Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Görkem Çalgan, 21. yılını geride bırakan konservatuvardan mezun olanların yurtiçi ve yurtdışında mesleklerini en iyi şekilde yapmaya devam ettiklerini söyledi. Bu yıl ilk mezunlarını veren Türk Müziği Ana Sanat Dalı mezunlarının da yine aynı başarıları yakalayacaklarına inancının tam olduğunu aktaran Prof. Dr. Çalgan; “Müzik sanatını bilen kimse asil ruhlu insandır. Bu tanıma uyan sadece öğrencilerimiz değil, onlara bu zorlu yolculukta sonuna kadar desteklerini sunan, bu mesleğin bütün kaprislerine katlanan velilerimize de teşekkürlerimizi bir borç biliriz. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimize her daim büyük bir özveriyle sanat öğretmek ve profesyonel hayata hazırlamak için bir anne baba şefkatiyle müziği adeta damarlarına aşılamaktadırlar. Sevgili mezunlarımız, unutmayınız ki bundan sonra konservatuvarımızın başarıları sizin onurunuz. Sizin başarılarınız da bizlerin haklı gururu olacaktır” diye konuştu.

MEZUN ÖĞRENCİLERDEN MÜZİK ZİYAFETİ

Konuşmaların ardından dönem birincisi öğrenciler tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı. Törenin sonunda mezun olmaya hak kazanan tüm öğrencilere belgeleri teslim edildi. Öğrenciler, etkinliğin sonunda tüm katılımcılar için keyifli bir konsere imza attılar.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [25-Haz-2019]

Haber Görüntüleme : 2.815 - 0