Çocuklar basketbolu üniversitede öğreniyor

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Spor Bilimleri Fakültesi’nde açılan yaz okulunda minikler basketbol öğreniyor. Çocuklar, üniversitede görev yapan akademisyenler tarafından basketbolun teorisini öğrenme hem de pratiğini yapma imkânı yakalıyor.

BUÜ Spor Bilimleri Fakültesi tarafından açılan kurslarda 7-17 yaş arasındaki tüm çocuklar keyifli bir yaz dönemi geçiriyor. Her dönemi 3 hafta süren kurslarda öğrencilere, teorik basketbol, kitap okuma ve uygulama eğitimleri veriliyor. Yaz Okulu’nun antrenörlüğünü üstlenen Dr. Öğr. Gr. Zaim Alparslan Acar, kursların sadece yaz aylarında dönemlik olarak açıldığını, bunun dışında yıl içerisinde her ay kurslara devam etiklerini söyledi.

Yaz uygulaması için bir sonraki dönemin Temmuz ayı içerisinde başlatılacağının bilgisini veren Dr. Öğr. Gr. Acar; “Açtığımız basketbol yaz okulu ile 7-17 yaş arasındaki çocuklarımıza basketbolun temel uygulamaları hakkında eğitimler veriyoruz. Buraya gelen öğrencilerimize 3 hafta boyunca teorik bilgiler, kitap okuma etkinliği ve uygulama yaptırıyoruz. Hafta için her gün süren derslerimizde çocuklar hem eğleniyorlar, hem basketbolun kurallarını öğreniyorlar hem de arkadaşlarıyla basketbol oynama fırsatı yakalıyorlar. Bursa’dan ve üniversitemizde çalışan personellerimizden yoğun bir ilgi var. Bir sonraki yaz okulu dönemimiz Temmuz ayında bekliyoruz. Çocuğunu getirmek isteyen ailelerimiz için http://www.uludag.edu.tr/sporbilimleri adresinde detaylı bilgiler yer alıyor” diye konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Haz-2019]

Haber Görüntüleme : 2.145 - 0