BUÜ’de bayramlaşma geleneği

 

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) bayramlaşma geleneği devam ediyor. Akademisyenlerin ve personelin yoğun ilgi gösterdiği törende Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve rektör yardımcıları tüm personelle tek tek bayramlaştı.

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen geleneksel bayramlaşma töreninde Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ve Prof. Dr. Adem Doğangün hazır bulundu. Tören öncesinde kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, işbirliği ve dayanışma içerisinde daha güzel bir dünya meydana getirmenin mümkün olduğunun altını çizdi.

Yaklaşık 1,5 ay önce bembeyaz bir sayfa açarak Rektörlük görevine başladığını söyleyen Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, yine bir Cuma ve Kadir Gecesi’ne rastlayan bir günde bayramlaşma töreni gerçekleştirmelerinin kendisi için hoş bir tesadüf olduğunu vurguladı. Ramazan ayının kendisi için çok iyi başladığını ve iyi devam ettiğini aktaran Rektör Ahmet Saim Kılavuz; “Benim için mübarek Ramazan ayı iyi başladı, iyi devam ediyor ve iyi sona erecek inşallah. Sizler için de umarım öyle olmuştur. Türkiye’miz açısından da İslam dünyamız açısından da tüm dünya için de Ramazan’ın ve bayramın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bundan sonra millet olarak hayatımız inşallah her zaman bayram tadında geçer. Kırgınlıkların, umutsuzlukların ortadan kalktığı, insanların geleceğe umutla baktığı bir dünya özlüyoruz. İnşallah bu dünyanın oluşumunda biz Türk halkı, İslam dünyası sunacağı katkılar üzerine ciddi bir şekilde kafa yoracaktır. Bu dünya ancak insanların gayretleriyle güzelleşebilir. Her şeyin güzel olması bizim elimizde. Yeter ki karşılıklı işbirliği ve dayanışma anlayışı içerisinde olalım. Hepinizin Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramı’nı şimdiden tebrik ediyorum” diye konuştu.

Programın ardından Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ve Prof. Dr. Adem Doğangün törene katılan tüm personel ile tek tek bayramlaştı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [31-May-2019]

Haber Görüntüleme : 4.257 - 0