İlahiyat Fakültesi’nde ebru sergisi

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İlahiyat Fakültesi Türk İslam Sanatları Tarihi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicabi Gülgen ve öğrencileri yıl boyu yaptıkları ebru çalışmalarını bir sergiyle taçlandırdı.

İki yarıyıl gibi kısa bir sürede büyük başarılar yakalayan öğrenciler, geleneksel ebru sanatının farklı türlerinde yaptıkları çalışmaları fakülte fuaye alanında izleyicilere sundular. Açılış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli, fakültede bu tür kültürel ve sanatsal çalışmaların olmasının çok önemli ve heyecan verici olduğunu vurguladı. Sanatsız bir medeniyet inşasının mümkün olmadığını altını çizen Dekan Kemikli, sanat faaliyetlerinin dini tedrisatı tamamladığını belirtti. Kemikli, Doç. Dr. Hicabi Gülgen’i ve ebru öğrencilerini tebrik etti.

HEM EĞLENDİLER HEM ÖĞRENDİLER

Doç. Dr. Hicabi Gülgen ise konuşmasında öğrencilerin büyük gayret ve hevesle atölyeye ve ebru sanatına sahip çıktığını söyledi. Gülgen; “Öğrencilerimiz, yalnızca ders saatlerinde değil, boş vakitlerinde de çalışarak hem zamanlarını değerlendi hem de okulla birlikte bir sanatı öğrenerek hayatlarına anlam ve değer kazandırdı. Başta serginin bütün aşamalarında özverili çalışan yüksek lisans öğrencisi Münevver Gürevin’e, katılımcı öğrencilere ve misafirlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış ve sergi alanın gezilmesinin ardından ebru öğrencileri workshoplar yaparak, izleyicilere çalışma imkânı sundu. Etkinlikte Dekan Prof. Dr. Bilal Kemikli, akademisyenler ve öğrenciler de önlük giyerek Ebru çalışması yaptı. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [30-May-2019]

Haber Görüntüleme : 3.067 - 0