Tekstil Mühendisliği öğrencileri sektöre hazırlanıyor

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği öğrencileri, aldıkları eğitimlerle sektördeki geleceklerini sağlamlaştırıyor.

BUÜ Tekstil Mühendisliği Bölümü, tekstil dijital baskı sektörünün yetişmiş eleman ihtiyacına katkı sağlamak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi. Sektör firmalarından AIT Bilgisayar Sistemleri ve Makine San. Tic. Ltd. Şti. ile 2018 yılında gerçekleştirilen protokol ile Tekstil Mühendisliği öğrencilerine ‘Uygulamalı Baskı Deseni Tasarımı ve Dijital Baskı Kursu’nda eğitim verildi. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kanık koordinasyonunda gerçekleştirilen kursa katılan öğrenciler, photoshop, baskı deseni tasarımı, varyant tasarımı ve dijital baskı konularında uygulamalı eğitimler aldı.

Eğitim sonunda öğrencilerin tasarladıkları desenler firma bünyesindeki dijital baskı makinelerinde tişörtler üzerine basıldı. Eğitimleri başarıyla tamamlayan 14 öğrenciye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Pervin Aniş, firma sahibi Hakan Özgür ve Eğitmen Erkut Erenoğlu’nun katılımlarıyla sertifikaları takdim edildi. Koordinatör Prof. Dr. Mehmet Kanık, kursların önümüzdeki yarıyıllarda da geliştirilerek devam edeceğini söyledi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [30-May-2019]

Haber Görüntüleme : 2.998 - 0