BUÜ'lü akademisyen EAS Yönetim Kurulu'nda

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sezen Özeke, Avrupa Okul Müzik Eğitimi Birliği (EAS - European Association for Music in Schools) Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi.

Müzik eğitimcilerini, araştırmacıları, öğrencileri ve sanatçıları bir araya getiren Avrupa Okul Müzik Eğitimi Birliği (EAS - European Association for Music in Schools), müzik eğitiminin geliştirilmesine yönelik çalışmaların yanı sıra, katılımcılara karşılıklı bilgi alışverişi ve iş birliği konularında fırsatlar sunuyor, aynı zamanda her yıl Avrupa’nın farklı ülkelerinde konferanslar düzenliyor.

27. Uluslararası EAS Kongresi, bu yıl İsveç’in Malmö kentinde gerçekleştirildi. Kongre'de 2019-2021 tarihleri arasında görev yapacak Yönetim Kurulu’nu belirlemek için oylama yapıldı. Oylamada seçilen 8 aday arasında Türkiye’den Prof. Dr. Sezen Özeke de yer alarak yönetim kurulu üyesi oldu. Yeni seçilen yönetim kurulunda Türkiye’nin yanı sıra, Belçika, Almanya, İngiltere, İsveç, Avusturya, Litvanya ve Yunanistan’dan üyeler bulunuyor.

BUÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı olan Özeke, 2007-2016 yılları arasında EAS Türkiye Ulusal Koordinatörlüğü’ne bağlı Marmara Bölge Temsilcisi; 2017 yılından bu yana ise EAS Türkiye Ulusal Koordinatörü olarak görev yapmaktadır.

Ayrıntılar için EAS web sayfası: https://eas-music.org/

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-May-2019]

Haber Görüntüleme : 4.047 - 0