BUÜ’lü akademisyenlerin bilimsel sunumuna ABD’den ödül

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kaliforniya Eyaleti San Diego şehrinde gerçekleşen en önemli göz hastalıkları toplantılarından biri olan “Amerikan Katarakt ve Refraktif Cerrahi Derneği”(ASCRS) 2019 yılı toplantısında Bursa Uludağ Üniversitesi tıp fakültesi göz hastalıkları öğretim üyeleri Doç. Dr. Berna Akova Budak, Doç. Dr. Sertaç Argun Kıvanç ve Araştırma Görevlisi Dr. Ömer Kırıştıoğlu, Türkiye’yi alanlarında önem taşıyan 3 sözlü sunum ile temsil etti.

Doç. Dr. Sertaç Argun Kıvanç’ın sunduğu; Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Doç. Dr. Berna Akova’nın, Eskişehir Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Merih Kıvanç’ın ve Başkent Üniversitesi Konya Hastanesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Mahmut Oğuz Ulusoy’un bilimsel katkıları ile ortaya çıkan “Göz tansiyonu ölçüm cihazlarının mikrobiyolojik olarak incelenmesi ve yeni dezenfeksiyon metotlarının geliştirilmesi” konulu çalışma, 500 çalışma içerisinden en başarılılar arasına girdi. Çalışma, tekrar sözlü olarak sunulmak üzere seçildi. İkinci kez sözlü olarak sunulan çalışma, Amerika’daki toplantıda 2.lik ödülü ile ödüllendirildi.

Haber Tarihi : [17-May-2019]