BUÜ’nün 9. Halk Oyunları Şenliği’ne yoğun ilgi

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) tarafından bu yıl 9.su düzenlenen Halk Oyunları Şenliği’ne Bursalılar yoğun ilgi gösterdi.

BUÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Nazım Gürak yönetimindeki Halk Oyunları Topluluğu’nun düzenlediği, 9. Halk Oyunları Şenliği’ne; Yeditepe Üniversitesi, Osmangazi Belediyesi, Bursa Anadolu Lisesi, Tuana Kültür Sanat Kulübü ve Zafer Folklor Derneği katıldı. Bursa Uludağ Üniversitesi’nin 125 kişi ile yer aldığı gecede, öğrenciler Zeybek, Artvin, Roman, Stilize ve Halay tarzı oyunlar sergiledi.

Yeditepe Üniversitesi Gurubu; Karadeniz, Zafer Folklor Derneği; Kosova, Tuana Kültür Sanat Kulübü: Semazen, Bursa Anadolu Lisesi: Zafer Oyunu ve Osmangazi Belediyesi: Bursa Yöresi oyunları sergiledi. Şenlik sonunda katılan guruplara Öğr. Gör. Nazım Gürak tarafından plaket takdim edildi.

Ramazan olmasına rağmen tamamen dolu olan Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde tüm guruplar birlikte halay çekti. Etkinlik hep birlikte hatıra pozunun verilmesiyle sona erdi.

Haber Tarihi : [16-May-2019]