Gazeteci Yazar İsmail Kılıçarslan, İlahiyat Fakültesi’nin konuğu oldu

 

Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi ve Bursa İlahiyat Vakfı'nın öncülüğünde gerçekleştirilen Kültür Söyleşileri’nin ikincisi Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İlahiyat Fakültesi'nde yapıldı. Bursa Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın da katkıda bulunduğu programın konuğu gazeteci, yazar, şair ve televizyon programcısı İsmail Kılıçarslan oldu.

Program, BUÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammed Tarakçı'nın takdim konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Tarakçı, batıdaki birçok üniversitede şarkiyat araştırmaları yapan bölümlerin bulunduğunu, buna karşın Türkiye’de bugüne kadar garbiyat araştırmalarına yoğunlaşan bir kurumun olmadığını söyledi. Tarakçı, Türkiye’de ilk defa BUÜ İlahiyat Fakültesi bünyesinde Garbiyat Araştırmaları Enstitüsü adıyla bir araştırma merkezi kurulduğunu ve bu merkezde derinlikli batı araştırmaları yapılacağının müjdesini verdi.

Gazeteci Yazar İsmail Kılıçarslan ise konuşmasında, son 20 yılda dindar kesimde yaşanan değişimlere dikkat çekti. "Sosyolojik Daralma" kavramı etrafında, geçen 20 yılı değerlendirerek bu süreçte kazandığı tecrübeleri, gözlemleri ve çıkarımları gençlerle paylaşan Kılıçarslan, ardından öğrencilerin sorularını cevapladı.

Program, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'ın hediye takdimi ile sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [08-May-2019]

Haber Görüntüleme : 2.745 - 0