BUÜ’de Türk Müziği gecesi

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Türk Müziği Ana Sanat Dalı öğrencilerinden oluşan Uludağ Makam Gençler Topluluğu, Türk Müziği ASD Başkanı Doç. Dr. Özlem Doğuş Varlı’nın yönetiminde müzikseverlere Türk Müziği’nin farklı dönem, üsluplarından ve farklı yörelerinden saz eserleri, halaylar, şarkılar ve türkülerden oluşan repertuvarlarıyla nitelikli bir sunum gerçekleştirdiler.

Konserin ikinci bölümünde sevilen Türk Halk Müziği sanatçısı Ender Balkır’ın birbirinden güzel eserlerden oluşan performansına topluluğun üyelerinin yanı sıra Türk Müziği Teorisi ve Etnomüzikoloji yüksek lisans öğrencisi Mahmut Cemal Sari eşlik etti. Konuk sanatçıya çiçek ve teşekkür belgesi Bursa Vali Yardımcısı Abidin Ünsal tarafından takdim edildi.

Haber Tarihi : [02-May-2019]