Türk İslam Sanatları Tarihi BUÜ’de konuşuldu

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Türk İslam Sanatları Tarihi Anabilim Dalı V. Koordinasyon Toplantısı ve Osmanlı Dönemi Bursa Sempozyumu’na ev sahipliği yaptı.

Türkiye İlahiyat Fakülteleri Türk İslam Sanatları Tarihi V. Koordinasyon toplantısı bu yıl BUÜ İlahiyat Fakültesi Yerleşkesi’nde yapıldı. Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hicabi Gülgen’in koordine ettiği program 26-28 Nisan 2019 tarihleri arasında devam etti. Önceki koordinasyon toplantılarından farklı olarak bu sene programa bir de “Osmanlı Dönemi Bursa Sempozyumu” ilave edildi.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’un selamlama konuşmasıyla başlayan programın açılış konferansını ise 19 Mayıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yılmaz Can yaptı. Öğleden sonra dört oturum ile on altı konuşmacı Osmanlı Döneminde Bursa’da sanat ve mimari konularında tebliğler sundu. Değerlendirme oturumundan sonra, programın hazırlanmasında katkılar sunan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli kapanış konuşması yaparak hediyeler takdim etti.

Programın ikinci gününde ise Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve elemanları sahanın problemleri konularında görüş alışverişinde bulundukları bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. Cumartesi öğleden sonra ve Pazar günleri ise topluca alan araştırmaları ve eser incelemelerine geçildi. Bu kapsamda Bursa şehir içi ve İznik’te eserler gezilerek program sona erdi. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [30-Nis-2019]

Haber Görüntüleme : 2.761 - 0