‘Bağlamanın Rektörü’nden BUÜ’de muhteşem konser

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Eğitim Fakültesi GSE Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı organizasyonunda gerçekleştirilen konserde sahneye çıkan Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Erol Parlak, dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kurulan ve Türkiye’nin ilk güzel sanatlar üniversitesi olma özelliğini taşıyan Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Erol Parlak, BUÜ Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Erol Parlak Türküleri Konseri’ne katıldı. Çok sayıda konuk sanatçının da Erol Parlak imzalı türküleri seslendirdiği konserin son bölümünde sahneye çıkan Prof. Erol Parlak, çaldığı bağlaması ve söylediği türküler ile gönülleri fethetti. Kalabalık bir solist grubunun yer aldığı konserde solo ve koro eşliğinde çok sayıda Anadolu türküsüne yer verildi. Konserde usta sanatçı Murat Coşkun da şef olarak görev yaptı.

NEŞET USTA UNUTULMADI

Konserin son kısmında bestesini yaptığı türküler hakkında bilgiler veren Prof. Erol Parlak, Bozkırın Tezenesi’ne selam göndermeyi de unutmadı. Neşet Ertaş ustanın hayatta olduğu müddetçe kendisinin hiç eser yazmadığını açıklayan Prof. Parlak; “Usta hayatta iken bize söz söylemek düşmezdi. Kendisinin sağlığında bir tek eser bile yazmadım. O vefat ettikten sonra artık bir şeyler söylemek lazım dedim ve eserlerimi kaleme almaya başladım. Kendisi çok büyük bir sanatçıydı. Rahmetle anıyorum. Ayrıca bu gece burada konser vermek de benim için büyük bir onurdur. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Programın sonunda BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Âdem Doğangün tarafından Prof. Erol Parlak’a teşekkür çiçeği takdim edildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [25-Nis-2019]

Haber Görüntüleme : 3.341 - 0