TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Proje Yarışması sonuçlandı

 

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programı Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen 13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bursa Bölgesi Ödül Töreni, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) gerçekleştirildi.

TÜBİTAK’ın her yıl ortaokul öğrencileri arasında temel bilim alanlarında araştırma yeteneğini geliştirmek ve proje kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla yaptığı Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın 13. Bursa Bölgesi Ödül Töreni, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Törene Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Özkan, Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Şehnaz Baltacı Göktalay, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

10 ALANDA 100 PROJE YARIŞTI

Ödül töreninde konuşan Proje Bursa Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Özkan, proje yarışmasına ön değerlendirme aşamasında 693 başvurunun yapıldığını açıkladı. Bursa Bölge Sergisi’ne 100 projenin davet edildiği bilgisini veren Prof. Dr. Mustafa Özkan; “Öğrencilerimiz 10 alanda başvuru yaptılar. 3 yıl önce 4 alanda 50, geçen yıl 8 alanda 80 ve bu yıl ise 10 alanda 100 proje bölge sergimizde yer aldı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda bu yıl Elazığ’da yapılacak olan Türkiye finali için 14 finalist proje ile her alanda ikinci ve üçüncüler belirlendi. Buraya katılan tüm projeler bizim için çok büyük değerler taşıyor. Çocuklarımız oyun oynamak yerine proje yaptılar. Gelecekte bizlerden çok daha iyi olacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

BİRİNCİLER ELAZIĞ’DA YARIŞMAYA HAK KAZANDI

Açılış töreninin ardından sırasıyla dereceye giren öğrencilerin isimleri okundu. Hazırladıkları projeler ile birinci olma başarısı gösteren öğrenciler, Elazığ’da gerçekleştirilecek olan final yarışmasında yer almaya hak kazandılar.

Projeleri birinci seçilen öğrenciler ve alanları şu şekilde açıklandı: Raif Toprak Yıldız, Melek Nurbanu Ayran - Nehir Dalgıç (Biyoloji), Duru Bilge Yıldızhan (Coğrafya), Deniz Arıkan - Arda Battal, Melike Kıcıroğlu - Aysima Bahadur (Değerler Eğitimi), Özlem Neslihan Ersoy-Mert Batuhan Ersoy (Fizik), Ömer Taşkaya – Ulaş Ege Akgün (Kimya), Efe Pazarcıklı, Nil Öztürk-Efe Berk Uçkun (Matematik), Ünzile Bilge Yılmaz (Tarih), Ceylin Gezer - Hikmet Efe Canikli, Azra Sert – Ece Yağcı (Teknolojik Tasarım), Ayşenur Kalyoncuoğlu, Esma Uslu (Türkçe), Aytunç Örencik, Enes Kahraman (Yazılım).

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Mar-2019]

Haber Görüntüleme : 3.020 - 0